Mircea Radu: Mi se pare aiurea tot bâlciul ăsta al urărilor. Dacă ar fi după mine, nu e nimic mai liniștitor decât ”Hristos a Înviat!”

Autor:

Data:

Mircea Radu: Mi se pare aiurea tot bâlciul ăsta al urărilor. Dacă ar fi după mine, nu e nimic mai liniștitor decât ”Hristos a Înviat!”

Mircea Radu este de părere că devenim din ce în ce mai încorsetați de șaboloanele campaniilor de marketing sau de obiceiurile sociale, uitând că, la fel ca în multe alte cazuri, modul simplu e cel mai firesc și mai bun.

”Din ecrane, megafoane și broșuri mi se urează în buclă “Sărbători Fericite!” – apoi, scrise mai mic, prețurile la miel, vin și cozonac.

E cam ca la cârciumă doar că acolo nu e cu ouă multicolore și iepuraș (oare n-ar trebui scris cu i mare, ca Iisus?)”.

Oriunde întorc capul dau de trâmbițe ce vestesc bucuria și speranța, toate-s la liber zilele-astea și poți lua câte vrei, deci și tu!, și tu!, chiar și tu!, toate curg în valuri și sunt așa de multe încât n-o să le poți duce singur; de aceea condiția e să fii “alături de cei dragi”(ce clișeu vag și trist, cunosc atâția singuri care ar merita să se bucure).

Mie mi se pare aiurea tot bâlciul ăsta al urărilor, chiar comic, dar, na, eu râd la tot felul de situații pe care alții le iau în serios.

Că dacă ar fi după mine, într-o lume atât de șuchie n-ar fi de spus decât “Hristos a înviat!” – nu e nimic mai liniștitor”, a concluzionat Mircea Radu, pe pagina sa de Facebook.