Mirel Palada, condamnat cu suspendare după ce a refuzat să-i fie prelevate probe pentru stabilirea alcoolemiei

Mirel Palada, condamnat cu suspendare după ce a refuzat să-i fie prelevate probe pentru stabilirea alcoolemiei

Sociologul Mirel Palada a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În temeiul art.40 alin.1 C.pen. rap. la art.39 alin.1 lit. b) şi art.38 alin.1 C.pen. contopeşte pedeapsa de 6 luni închisoare, stabilită prin Sentinţa penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti def. prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Curţii de Apel Bucureşti, cu cea de 2 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză şi, la pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, adăugă sporul obligatoriu de 2 luni închisoare [(6 luni)/3], urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 2(doi) ani şi 2(două) luni închisoare. În temeiul art.91 alin.1 şi al art.92 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani, ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, este decizia Judecătoriei Sectorului 2.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Mirel Palada a fost trimis în instanță după ce, în urmă cu doi ani, a fost oprit de un echipaj de poliție în trafic, în Capitală, dar a refuzat să sufle în aparatul alcooltest sau să i se recolteze probe biologice.

”În data de 08.10.2020, în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 2, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Având în vedere faptul că, conducătorul autovehicului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat”, transmitea poliţia rutieră.

Sursa citată a precizt că bărbatul a fost condus la sediul INML”Mina Minovici”, unde a refuzat sa-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei în sânge.

Mirel Palada mai are o condamnare, definitivă, la 6 luni cu suspendare pentru agresarea fostului parlamentar Mihai Goţiu, în studioul unei televiziuni, dar perioada de probațiune s-a terminat în urmă cu două luni, așa că în cazul unei pedepse primită în noua speță, aceasta nu se va transforma automat într-una cu executare.