Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru accidentul în care a lovit cu mașina un motociclist

Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru accidentul în care a lovit cu mașina un motociclist

În cele din urmă, deși tăcerea părea să se fi așternut definitiv asupra dosarului său, Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei,  a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, în urma accidentului de acum un an din Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist.

”La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis miercuri, reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Sursa citată mai menţionează că fapta vizată s-a produs la data de 8 octombrie 2022, când Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia şi ”din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.

Monica Macovei nu a putut fi contactată pentru a-și spune punctul de vedere în legatură cu acuzațiile aduse de procurori.

Într-o postare publică de pe Facebook, făcută la o săptămână după accident, ea susținea că este nevinovată și că motociclistul a fost cel care ar fi intrat în mașina ei, în curbă.

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart.

Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, scria atunci Monica Macovei.