Un monolit metalic, similar celui găsit recent în SUA, descoperit lângă o cetate dacică din România – video

Autor:

Data:

Un monolit a apărut în condiţii misterioase aproape de cetatea dacică Petrodava, la numai câteva zile după un caz similar petrecut în Statele Unite ale Americii. Deocamdată, construcția metalică nu este revendicată, iar autorităţile locale au declanşat o anchetă.

Monolitul a fost descoperit pe o culme împădurită, de lângă lacul de acumulare Bâtca Doamnei, de pe fosta albie a râului Bistriţa, foarte aproape de Piatra Neamţ.

Un email primit pe adresa redacției, joi, 26 noiembrie 2020, îi anunța pe jurnaliști postului de radio local Jurnal FM că un monolit, similar celui descoperit pe 23 noiembrie 2020 într-un deşert american din statul Utah, a apărut pe platoul Bâtca Doamnei, la câţiva metri de situl arheologic al cetăţii dacice Petrodava. 

Structura are aproximativ patru metri înălţime, este confecţionată dintr-un metal lucios, are secţiunea dreptunghiulară, iar una dintre feţe este îndreptată spre Ceahlău. 

”Acesta este monolitul geamăn celui găsit în Utah. Se află deasupra uni sit arheologic, o cetate dacică. Mergem pe o cărare către vechea cetate, care ar trebui să fie deasupra.

Încerc să iau o imagine de ansamblu a situaţiei de aici (cameramanul surprinde în imagini perimetrul în care se află, în fundal zărindu-se masivul Ceahlău – N.R.).

Şi aceasta este o perspectivă completă a monolitului. Se pare că are o textură ciudată. Este interesant că străluceşte. Ce peisaj uluitor!“, spune reporterul de ocazie. 

Pe suprafața monolitului sunt realizate niște spirale, ce par a fi făcute cu flexul.

Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ și-a prezentat un punct de vedere asupra monolitului plasat pe pe dealul unde se află ceea ce a mai rămas din milenara cetate dacică Petrodava – doar câteva ziduri de piatră, se ştie .
 
”Am început verificările în ciudatul caz al apariţiei a ceea ce se spune că ar fi un monolit. Este o construcţie aflată pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cine este proprietarul.

Terenul este într-o zonă protejată, pe un sit arheologic. Pentru a se face ceva în acel loc trebuia un aviz de la noi, unul care trebuie aprobat de minister“, a declarat Rocsana Josanu, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ. 

Lasă un comentariu