Urmând exemplul monolitului din Utah, și cel din Neamț a dispărut...

01 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

După cum era și firesc, urmând modelul american, structura metalică apărută la sfârşitul lui noiembrie la Bâtca Doamnei-Piatra-Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, a dispărut la rândul ei...

Urmând exemplul monolitului din Utah, și cel din Neamț a dispărut...

La 18 noiembrie, într-un deşert din Utah a apărut un misterios monolit din metal. La 27 noiembrie, o altă structură asemănătoare a fost semnalată și în județul Neamţ.

Cu acea ocazie, Daily Mail scria: "Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?".

Toată lumea cea vestită a tabloidelor a preluat informaţia despre monolitul din apropiere de situl arheologic al cetăţii dacice Petrodava, Sky News, TMZ, The Sun, Mirror şi The Telegraph.

Ambele construcţii au fost amplasate fără autorizaţie în zone protejate. Nu se ştie de unde provin şi cine le-a amplasat acolo. 

Publicaţia britanică a scris despre un stâlp triunghiular cu înălţime de aproximativ 4 metri apărut, fără explicaţie, joia trecută pe dealul Bâtca Doamnei de lângă Piatra Neamţ. 

Autorităţile americane au transmis că monolitul din deşertul Utah a dispărut pe 27 noiembrie.

Și, surpriză, chiar de Ziua Naţională a României, monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei - Piatra-Neamţ nu se mai afla în locul în care a fost descoperit, scrie Ziar Piatra Neamţ.  


CLICK - Follow us on Google News