3dots.ro

Cel mai tânăr dintre victimele exploziei de la Călimănești avea 29 de ani. Se însurase la începutul lunii și urma să devină tată

Cel mai tânăr dintre victimele exploziei de la Călimănești avea 29 de ani. Se însurase la începutul lunii și urma să devină tată

Patru muncitori au murit carbonizați în urma exploziei produse la magistrala de gaze de la Călimănești, din Vrancea, unul dintre ei fiind un tânăr de 29 de ani din județ, relatează portalul de știri locale Vrancea24.

Din primele informații, explozia s-a produs în jurul orei 1:30, după ce un utilaj de săpat al grupului UMB, care construiește autostrada A7, a lovit magistrala de gaz, în ceea ce autoritățile spun că a fost o eroare umană, și s-a produs o explozie.

Cei patru făceau parte dintr-o echipă care muncea în tura de noapte la Autostrada Moldovei, când un utilaj se pare că ar fi fisurat conducat TrasGaz.

Explozia a fost urmată de un incendiu uriaș și alți cinci muncitori au fost răniți, doi dintre ei fiind duși cu elicopterul la București, cu arsuri pe o mare suprafață din corp.

Cei patru muncitori aveau vârste între 29 și 47 de ani și erau din județele Vrancea, Neamț și Bacău.

Printre cei patru muncitori morți în urma incendiului se numără și un tânăr din Cârligele, Vrancea, cel mai tânăr dintre ei, avea 29 de ani și făcuse nunta la începutul lunii septembrie, iar soția lui este însărcinată.

Tânărul lucra pe un utilaj, când a fost surprins, cel mai probabil, de suflul exploziei conductei de gaze.

Soția tânărului decedat este educatoare. Rudele, prietenii și reprezentanții primăriei s-au mobilizat pentru a sprijini familia. S-a apelat și la ajutorul cadrelor medicale, mai scrie sursa citată.

”În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

„La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști – Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a transmis, IPJ Vrancea.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs