3dots.ro

Muncitorii surprinşi în explozia de la Călimănești, pe Autostrada Moldovei A7, atenţionaţi să nu intre în zona conductei. Nu exista aviz de la Transgaz

Muncitorii surprinşi în explozia de la Călimănești, pe Autostrada Moldovei A7, atenţionaţi să nu intre în zona conductei. Nu exista aviz de la Transgaz

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7.  Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei.

Explozia s-a produs după ce muncitorii care lucrau în zonă au lovit o țeavă de gaze.

Muncitorii surprinşi în explozia de pe Autostrada A7 au fost atenţionaţi să nu intre în zona conductei, unde nu exista aviz de la Transgaz, afirmă surse citate de Antena 3 CNN.

Oamenii lucrau în zona conductei, unde compactau terasamentul autostrăzii, deşi li se comunicase să nu muncească în zona respectivă.

Conducta era la 1,2 metri adâncime, iar zona era marcată și perimetrul era delimitat pentru a nu se apropia până la relocare, mai indică sursele citate.

Prin magistrală treceau 100 de metri cubi de gaze pe oră treceau prin magistrală, la o presiune de 35-36 de atmosfere.

În timpul scarificării şi compactării traseului de autostradă, care intersecta gazoductul DN 32 țoli a fost agățat de scarificator şi spart.

Datorită presiunii de 35 bar şi a volumului mare de gaz debit 100.000 mc s-a produs o deflagraţie, după care a luat foc, potrivit unor surse.

Incendiul violent a deteriorat prin incendiere trei cisterne, a distrus scarificatorul compactor şi încă un utilaj uşor de compactare şi un dumper. Cisternele erau pline cu apă, nu cu gaz.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs