Târgu-Mureș. «Suntem blocați în sistem. Bunica a murit de COVID, e cu noi în cameră...»

31 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Deși autoritățile sunt convinse că gestionează mai mult decât perfect situația creată de pandemie, dar lucrurile sunt departe de această viziune, de realitatea concretă cu care se confruntă cetățenii...

Târgu-Mureș. «Suntem blocați în sistem. Bunica a murit de COVID, e cu noi în cameră...»

Elocvent în acest sens este cazul relatat de regizoarea Crista Bilciu, pe pagina sa de Facebook.

”Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem COVID: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e COVID.

DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de COVID.

Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem COVID, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test.

Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de COVID si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem.

Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea COVID.  Ce ne facem?”, a scris Crista Bilciu, pe Facebook.

Într-un târziu, sensibilizate de apelul făcut de regizoare pe Facebook, autoritățile, prin prefectul de Mureș, par a reacționa. Rămâne să ne întrebăm de ce lucrurile nu functionează așa cum trebuie și fără intervenții, fără presiune, așa cum ar fi normal... 


CLICK - Follow us on Google News