3dots.ro

”Bravo, românilor!” Reacția soldaților americani, după un exercițiu NATO în care au încercat să captureze echipamentul militarilor români – video 

”Bravo, românilor!” Reacția soldaților americani, după un exercițiu NATO în care au încercat să captureze echipamentul militarilor români – video 

Militarii americani i-au felicitat pe soldații români în cadrul unui exercițiu NATO desfășurat în Germania, conform unui reportaj video realizat de jurnaliștii militari ai Alianței Nord-Atlantice.

Reportajul prezintă activitatea unui detașament special al armatei americane în respectivul exercițiu militar, în care a avut misiunea de a captura echipamentul forțelor adverse.

”Vom executa un raid cu scopul de a captura echipamente de valoare ale inamicului, ca parte a misiunii forțelor speciale.

Încercăm să surprindem oameni care dorm în post, Dacă nu fac de gardă, comandanții lor vor fi pedepsiți prin retragerea unor elemente/echipamente importante de pe câmpul de luptă”, precizează sergentul Shawn Bailey din Regimentul 4 Infanterie al armatei SUA.

Militarii americani s-au echipat și au pornit într-o misiune de noapte în încercarea de a surprinde forțele NATO aflat în zona de luptă.

”Un vehicul românesc se află chiar la liziera pădurii. O să încercăm să-l capturăm. Să vedem ce se întâmplă…”, a transmis, la un moment dat, un militar american camarazilor săi.

Detașamentul de soldați americani a fost ”dezamăgit”, poziția de luptă fiind ”bine apărată de infanteriști români”.

”Au găsit niște români. Erau pregătiți să îi elimine dar au observat că românii erau de gardă, pe poziți. Concluzia: nu merită. Bravo românilor!

E o noapte rece și ploioasă, dar ei erau în alertă, vigilenți. Bravo NATO! ”, spune un militar american.

În cadrul aceleiași misiuni, detașamentul american a reușit să surprindă  o baterie de artilerie a armatei americane, care nu era păzită așa cum trebuie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs