O navă românească încărcată cu o mie de tone de sulfat de amoniu a fost lovită în portul Reni din Ucraina și e pe jumătate scufundată

O navă românească încărcată cu o mie de tone de sulfat de amoniu a fost lovită în portul Reni din Ucraina și e pe jumătate scufundată

O navă românească e în pericol să se scufunde în urma unui accident naval produs în Portul Reni, din Ucraina.

Nava, o barjă încărcată cu peste o mie de tone de îngrășământ, mai exact sulfat de amoniu. era ancorată și a fost lovită de o altă navă care transporta animale.

În urma impactului, barja românească a început să ia apă și să se scufunde, moment în care a fost lansat un apel de ajutor.

Un remorcher românesc a împins barja avariată spre malul românesc al Dunării. Nava care a lovit-o a fost sechestrată timp de trei zile de autoritățile ucrainene. Armatorul român a cerut reținerea navei, pentru despăgubiri.

Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului naval.

„Noi stăteam în ancoră la mila marină 69. Stăteam liniștiți, așteptam descărcarea. La un moment dat, o navă maritimă, o navă de cărat berbecuți, s-a îndreptat fix spre noi, ne-a lovit cu bulbul, navele alea au un bulb hidrodinamic în față, ne-au lovit cu bulbul în zona tribord-pupa, au făcut o gaură mare, nava a început să ia apă imediat și a început să se scufunde.

Am reușit cu sprijin de la NAVROM, care au dat o mână de ajutor, și au trimis un împingător, care ne-a ajutat să eșuăm nava în malul românesc

În momentul ăsta, e pe jumătate scufundată, cu prova în mal. Se poate scufunda complet oricând”, a declarat Andrei Neculai, armatorul navei.