3dots.ro

O asistentă medicală din Neamţ este acuzată de colege că le-a escrocat: „Plângea că are probleme și și-a schimbat maşina!”

O asistentă medicală din Neamţ este acuzată de colege că le-a escrocat: „Plângea că are probleme și și-a schimbat maşina!”

Mai mulţi angajați de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț au ajuns pe culmile disperării după ce s-au s-au trezit datori vânduţi garantând împrumuturile făcute de o colegă la CAR.

În urmă cu doi ani, asistenta a reușit să-și convingă colegele că are probleme grave de sănătate și că are nevoie de giranți pentru împrumutul pe care este nevoită să-l facă pentru tratament.

Reușind să-și impresioneze colegele cu povestea pe care le-a prezentat-o, asistenta s-a folosit încrederea pe care i-au acordat-o pentru a împrumuta, fără știrea lor, de la mai multe CAR-uri, peste 130.000 de euro.

„Mi-a fost milă  când mi-a spus ca are asemenea probleme, că e vorba de sănătate. Mi se oprește jumătate din salariu, eu având și o rată și ramân… Nici nu am cu ce mă descurca. Nu răspunde la telefon, nu răspunde la mesaje de anul trecut din octombrie”, spune una dintre persoanele păgubite.

„Venea, plângea că are probleme și cu mama ei că a dus-o la un cămin de bătrâni, cu fata, cu soţul, că nu ştiu ce i-a găsit la cap, la creier și trebuie să ajungă la Bucureşti neapărat.

Din luna ianuarie am poprire pe jumătate din salariu, având în vedere că am și eu creditele mele, am familie, am copii, eu mai rămân în mână, după o lună de muncă, cu 600 de lei. Nu vrea să comunice cu noi”, spune o altă asistentă păgubită.

„Şi-a schimbat mașina, și-a luat altă masină, trimite fata în excursie în Dubai, adică doamna se plimbă, conduce cu tot tratamentul dat de psihiatru. Am luat legătura cu soțul ei care nu știe absolut nimic de parcă banii aceia i-a cheltuit cu noi”, mai declară o altă persoană păgubită.

„Noi am aflat de această problemă după ce conflictul a izbucnit pentru că nu am fost înştiinţati de către persoanele păgubite. Din această cauză, nu am putut face nimic pentru ca să preintâmpinăm aceasta situație”, precizează Dumitru Nastasă purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Neamţ

Colegele asistentei riscă să fie scoase în stradă cu tot cu familii, pentru că nu își pot achita propriile rate, având conturile blocate.

Păgubitele au depus o plângere la Poliție și spera ca acest caz să fie rezolvat cât mai rapid cu putință.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs