Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării copiilor: Părinţii care nu o acceptă ar putea fi decăzuţi din drepturi

Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a declarat în cadrul emisiunii ”Breaking Fake News”, la TVR, că Legea Vaccinării Obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, unde se discută mai multe variante.

Conform fostului ministru al Sănătății, una dintre variante presupune decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul.

Nelu Tătaru: În măsura în care va rămâne obligativitatea, în lege vor apărea și anumite contravenții. Dar în acest moment se discută și despre contravenții la nivelul consilierii, dacă părinții nu acceptă acea consiliere.

În acest moment discutăm cu specialiștii de la sănătate publică despre contextul vaccinării acestui copil, care este partea din lege care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta acest vaccin.

Marian Voicu: Dacă vorbiți de tutore, înseamnă că părintele decade din drepturi?

Nelu Tătaru: În condițiile în care nu acceptă acest drept, va fi preluat de altcineva.

Marian Voicu: Nu intră în contradicție cu Constituția?

Nelu Tătaru: Există discuții în acest sens, de-aceea am întors legea la Comisii”, a fost dialogul de la TVR 1.

Pe de altă parte, Tătaru a spus că s-a renunțat la vaccinarea obligatorie a adulților, pentru că mai mulți parlamentari nu sunt de acord cu această prevedere, care exista în vechea formă a legii.

”Mai ales că în acest caz avem un vaccin relativ recent și nu putem include obligativitatea. Avem discuții la Comisie și pentru acest lucru am și întors legea”, a completat fostul ministru al Sănătății, la TVR.