3dots.ro

Nepalezii și srilankezii schimbă România. Un actor cunoscut: ”Ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate”

Nepalezii și srilankezii schimbă România. Un actor cunoscut: ”Ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate”

Numărul imigranților a explodat în România în ultimii cinci ani. Dacă la final de 2019, numărul angajaților străini (adică din afara UE) din România era de circa 50.000, la jumătatea acestui an, peste 140.000 de muncitori din afară lucrează în țara noastră, dintre care, cei mai numeroși nepalezii și srilankezii.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, actorul clujean Bob Rădulescu a ținut să remarce contribuția pe care o au acești muncitori la viața comunității.

”Am fost azi la Parada de la Zilele Clujului și mi-a plăcut foarte mult, felicitări organizatorilor și mai ales participanților unul mai fain decât altul, în frunte cu fiică-mea și gașca ei de dansatori. La un moment dat, se anunță frumos cluburile și asociațiile străinilor prezenți în Cluj, fiecare cu contribuția și importanța lor la viața orașului”, spune actorul clujean.

La paradă au u defilat persoane din Argentina, Bolivia, China și tot așa în ordine alfabetică până la liga studenților africani, Zambia sau Zimbabwe.

”Defilau frate oamenii ăștia, unul mai fain și zâmbitor și mai frumos și tradițional îmbrăcat decât altul. Și după ce s-a încheiat parada mi-am dat seama ce nedreptate s-a făcut pentru cel puțin două popoare care au lipsit de la paradă.

Cum s-a încheiat, cum i-am găsit și pe ei. Erau toți lângă paradă, echipați frumos în țoale de Supercom și făceau curat strângând miliardele de confetti de hârtie aruncate în timpul paradei. Iar ceilalți, nepalezi sau silankezi erau toți echipați pe biciclete, cu ghiozdanul de Glovo pe spate, admirau parada după care s-au apucat de pedalat ca să fie de real ajutor și contribuție la viața noastră a clujenilor. No, ăștia eroi!!!.

Dacă era să fie după importanță, ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate, în locul scuteriștilor de la polița locală. Părerea mea”, susține actorul clujean Bob Rădulescu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs