3dots.ro

Novak Katalin, președinta Ungariei, de la Șumuleu Ciuc: ”Dumnezeul nostru! Nu lăsa Transilvania să se piardă!” – video

Novak Katalin, președinta Ungariei, de la Șumuleu Ciuc: ”Dumnezeul nostru! Nu lăsa Transilvania să se piardă!” – video

Aproximativ 300.000 de persoane, printre care şi preşedinta Ungariei, Novak Katalin, au participat, sâmbătă, la marele pelerinaj de Rusaliile Catolice, de la Şumuleu Ciuc, județul Harghita.

”Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru! #suntemîmpreună”, a postat sâmbătă, 27 mai 2023, pe Facebook, președinta Ungariei, Katalin Novák.

Mesajul este însoțit de un clip video în care sunt prezentate imagini din diferite momente ale pelerinajului.

Postarea președintelui ungar a adunat peste 200 de comentarii, felicitări și critici deopotrivă.

Transilvania? Hai că le merge bine față de noi! Ar trebui să ne rugăm pentru Patria Mamă, că suntem într-o mare c…!” – i-a transmis Maria Varga referindu-se la maghiarii din Ungaria.

”Dacă te rogi lui Dumnezeu să recâștige Transilvania – „Dumnezeul meu, nu ne lăsa să pierdem Transilvania” – să știi că Dumnezeu nu este reformat și nici ungur, el este Dumnezeu!

De ce nu ne putem ruga și pentru Vojvodina sau ”Ungaria de Sus”?! Sau vreți Transilvania cu ceva peste 1 milion de secui și unguri și o minoritate de peste 5 milioane de români?!

Așa atrageți URA întregului popor roman, voi și liderii care mai gandesc așa!!!”, a comentat Elias.

”Doamnă Președinte, este deja pierdută pentru noi!”, a comentat Erőss Lehel.

”Ce sentiment emoționant când câteva sute de mii de oameni îl roagă pe Dumnezeu să nu lase Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!”, a comentat Eva.

Ibolya a atras atenția că citatul a fost preluat de presa din România și ”din nou incită împotriva ungurilor!!!” și i-a reproșat președintei că ”pune paie pe foc”.

La postare au lăsat comentarii și câțiva români. ”Transilvania este a noastră, a României! Dumnezeu ne-a dat o nouă, poporului român!”, a scris Daniel.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU