O căţeluşă inteligentă a apelat la jandarmi pentru a-şi salva puii - video

15 Dec 2018

O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj a salvat şase căţei şi pe mama lor.

Jandarmii au fost alertaţi chiar de căţea, care nu găsise nicio cale să-și salveze singură puii îngropați în zăpadă și i-a condus până la locul cu pricina. 

«Salvăm suflete când turiştii sunt în siguranţă la munte. Astăzi, o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o căţea care era agitată.

Un coleg a mers să vadă care este motivul agitaţiei şi a găsit mai mulţi căţeluşi împrăştiaţi în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în maşină şi au mers la sediul postului montan, căţeaua urmându-i după maşină.

A fost improvizat într-o magazie un culcuş unde cei şase căţeluşi vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând şi vom lua o decizie înţeleaptă.

Comentariilor indignate de faptul din imagini se vede că în mașina salvatorilor nu a fost luată și cățelușa, jandarmii ținut să precizeze că era agresivă, dar că i-a urmat până la adăpost şi că sunt în siguranţă cu toţii.

Jandarmii doresc acum să găsească pe cineva dornic să adopte căţeii.

SHARE