O fostă judecătoare face dezvăluiri despre filiera relațiilor familiei șoferului drogat din 2 Mai

O fostă judecătoare face dezvăluiri despre filiera relațiilor familiei șoferului drogat din 2 Mai

Fosta judecătoare Mihaela Ciocea susține, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, faptul că Mihai Pascu, tatăl lui Matei-Vlad Pascu, ar fi dat bani cu camătă și ar fi luat apartamentele mai multor români în anii 2000.

”Începând cu anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest „investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul.

Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a precizat judecătoarea.

Fostul magistratul precizează că la vremea respectivă, românii nu cunoșteau foarte bine regulile Codul Civil cu privire la împrumuturi.

„Vă reamintesc și faptul că românii nu cunoșteau regulile Codului Civil referitoare la împrumuturi, contractele de împrumut private fiind căzute în desuetudine în toată perioada comunistă.

Îmi amintesc că am soluționat totuși în favoarea împrumutatilor un caz sau două. Unul dintre împrumutați, un intelectual târât în judecată, îmi spunea: „Dna președinta, devenisem atât de buni prieteni că mă jenam să îi cer chitanțe”, a spus Mihaela Ciocea.

Judecătoarea își amintește că, deși era reprezentat de avocați, Mihai Pascu ținea să fie prezent în instanță de fiecare dată. „Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc.

În aceste condiții, credeți ca a avut vreo reținere să plătească la DIICOT sau să recurgă la traficul de influență, pentru ca aceasta structură să renunțe la urmărirea penală a fiului său ?Cine își mai amintește că înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și la începutul anilor 2000 un fenomen de masă, căruia i-au căzut victime sute de mii de oameni?”, a scris magistratul.

Mihaela Ciocea a fost exclusă din Magistratură anul trecut. În 2014, judecătoarea a intrat în greva foamei în fața Curții de Apel București, iar în 2019 a protestat față de „poliția politică” din sistem.