O profesoară de matematică din SUA susține că 2+2=4 «pute a patriarhie a supremației albe»

Autor:

Data:

O profesoară de matematică din SUA susține că 2+2=4 «pute a patriarhie a supremației albe»

O profesoară de matematică din New York, dornică de a atrage atenția, a provocat reacții de dezaprobare după ce a afirmat că operația aritmetică 2 + 2 = 4 ”duhnește a patriarhie de supremație albă”.

”Ideea că matematica (sau datele) este neutră din punct de vedere cultural sau că este obiectivă este un MIT. Sunt gata să merg mai departe cu această opinie. Cine e cu mine?” a scris profesoara Laurie Rubel, de la Brooklyn College, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Într-un mesaj ulterior Rubel scrie că ”alături de clișeul bineînțeles că matematica este neutră (din punct de vedere cultural – N.R.), deoarece 2 + 2 = 4 mai există și expresiile corelate (și sinistre) cum că matematica este pură și protejați matematică, și toate put a patriarhie a supremației albe. Aș prefera să mă gândesc la educarea oamenilor și la protejarea planetei (cu matematica în slujba obiectivelor lor)”.

Nu e prima ocazie cu care Rubel ține să se facă remarcată pe această temă. În urmă cu doi ani, ea a stârnit controverse după ce a afirmat într-o lucrare academică că recompensele bazate pe muncă grea, susținută sunt ”un instrument al albilor” care oprimă minoritățile.

Washington Examiner scrie că postările profesoarei de la Brooklyn College au provocat un val de reacții, în majoritatea lor negative.

”Este posibil ca acesta să fie unul dintre cele mai idioate mesaje tweet pe care le-am văzut astăzi. Și având în vedere natura generală a Twitter, asta spune multe,” sună un comentariu. ”Matematica este folosită în fiecare zi pentru a vindeca oamenii și pământul,” scrie un alt comentator.

”Okay, această trebuie să fie o parodie,” a comentat o persoană, în timp ce altul a reacționat: ”Dacă aș fi astronaut și tu ai lucra pentru NASA, mi-aș da demisia”.

”Dacă într-o cameră sunt 2 idioți și încă 2 idioți intră, în cameră continuă să fie prezenți doar 4 idioți, nu 5 profesori de matematică”, a mai scri un comentator.

”Oamenii spun că este subiectivism să întrebe dacă matematica este occidentală. Nu înțeleg acest lucru. Este un fapt obiectiv că unele grupuri au fost mai implicate în crearea matematicii moderne decât altele. Este posibil ca ei să fi *încercat* să o facă obiectivă, dar nu este o prostie să întrebi dacă au și reușit de fapt!”, a comentat Kareem Carr, candidat la titlu de doctorand de la Harvard.

Leave a Comment