Oana Pellea, controverse cu La Familia: «Nu trebuia să sesizezi poliția. Crezi că poate fi arestată o idee?»
Oana Pellea și La Familia au devenit protagoniștii unei discuții în contradictoriu, după ce trupa a folosit în videoclipul celei mai recente melodii lansate un fragment din filmul Mihai Vitează, regizat de Sergiu Nicolaescu.
Oana Pellea s-a arătat deranjată de faptul că imaginea tatălui său a fost folosită fără permisiunea ei de către artiști.
"Am vizionat clipul respectiv și am văzut ca imaginea tatălui meu, interpretând rolul Mihai Viteazul, a fost folosită.
Am urmat drumul legal. M am interesat la CNC dacă s a obținut aprobare pentru folosirea respectivului fragment. Nu exista aceasta aprobare.
Am sesizat ORDA specificând ca sunt deținătoarea unica a drepturilor de imagine și de autor a tatălui meu, specificând ca AMZA PELLEA este marcă înregistrată.
Nu am fost întrebata dacă sunt de acord cu folosirea imaginii tatălui meu in acest clip. ORDA a trimis sesizarea mea la Poliție.
Poliția a contactat firma producatoare. Nu am cerut drepturi bănesti. Singura cerere a mea a fost ca fragmentul respectiv să fie eliminat din clip ceea ce s a întâmplat. Atât.
Menționez ca aceasta este unica clarificare pe care o consider necesară. Cu acestea consider discuția închisă.
Ar mai fi de adăugat … că imaginea unui artist nu poate fi folosită după bunul plac de către nimeni. Sunt legi", au scris Oana Pellea pe pagina sa de Facebook.
La familia își argumentează alegerea pe baza ideei de a readuce în conștiința publică imaginea lui Mihai Viteazu, legată puternic, în opinia lor, de cea oferită de Amza Pellea.
”Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră).
Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?
Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești.
Piesa ar fi avut același efect și fără acest fragment, a fost doar o dorință a noastră personală de a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică”, au afirmat artiștii.