Oficiali MAI, sub anonimat: Elon Musk nu a intrat în România!

Lucrurile se petrec cât se poate de normal în România, defilăm și chiar ne entuziasmăm teribil sub deviza ”nimic nu e ceea ce pare a fi”!

Cea mai recentă dovadă despre modul în care o informație se poate rostogoli și deveni credibilă s-a petrecut în acest sfârșit de săptămână, cu petrecerea lui Musk de la Bran.

Deși a avut loc o petrecere la Bran, la care au participat Peter Thiel, fondatorul PayPal, și partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen, Elon Musk nu a ajuns în România, la fel cum nu a făcut-o nici Angelina Jolie.

Această situație a fost confirmată pentru cotidianul Libertatea de două surse din instituții diferite ale Ministerului Afacerilor Interne, care, conform legislației, ar fi trebuit să fie avizată în orice condiții de prezența unor cetățeni americani în țară.

”Încă din septembrie 2021, mai multe firme foarte importante de pază și securitate din străinătate au venit să inspecteze Castelul de la Bran.

După ce au făcut inspecția, au dat verde și s-au făcut foarte multe rezervări încă de anul trecut, în perioada noiembrie – decembrie, pentru sărbătoarea de Halloween din 2022”, a declarat pentru Libertatea un înalt ofițer din MAI, care a rugat să i se păstreze confidențialitatea.

”Nici Elon Musk nu a fost în România și nici Angelina Jolie nu a intrat în România.

Fiind cetățeni americani, și Elon Musk, și Angelina Jorie ar fi avut nevoie, indiferent care ar fi fost calea pe care ar fi venit în România, să apară în evidența unuia dintre punctele de frontieră ale României”, a declarat pentru Libertatea, o altă sursă din MAI.

Cei doi oficiali citați, care au solicitat păstrarea confidențialității, fac parte din două instituții separate, care, legal, ar fi trebuit să aibă informații despre intrarea lui Elon Musk în țară. 

În condițiile în care deși a căutat să fie rezervat în informațiile referitoare la acest subiect, 3dots.ro a denumit generic evenimentul ce a avut loc la Bran drept ”petrecerea lui Elon Musk”, aspect pentru care oferă scuze cititorilor săi.