Șeful Oracle România, denunțat de un prieten din copilărie pentru o mită de un milion de euro

07 Aug 2019 | scris de Anita Raicu

Într-unul din puținele cazuri investigate în mediul privat, procurorii fac cercetări într-un dosar de corupție și au indicii despre acordarea unor contracte de către compania Oracle în schimbul unor sume foarte mari, vizat chiar Sorin Mândruțescu, directorul general al Oracle România.

  • Șeful Oracle România, denunțat de un prieten din copilărie pentru o mită de un milion de euro

CEO-ul companiei Oracle România, Sorin Mândruțescu, a transmis printr-o declarație de presă că nu poate să facă niciun comentariu deocamdată pentru că nu cunoaște acuzațiile formulate de procurori.

"La acest moment, nu pot face niciun comentariu, întrucât nu cunosc ce acuzații formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitărilor procurorilor și că voi adopta o astfel de conduită și pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere să aflu mai multe elemente din dosar, însă, fiind o procedură în curs, voi rămane rezervat cu declarațiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru instituțional", a transmis directorul general Oracle România, Sorin Mîndruţescu.

Conform unor surse din cadrul anchetei, denunțul ar fi fost făcut chiar de către un prieten din copilărie al lui Mândruțescu, Mihai Popazov, proprietarul Total Network Solution.

Pentru a primi oferte de preț avantajoase de la Oracle, firmele românești partenere erau obligate să ofere sume de bani lui Mândruțescu, șeful din România al multinaționalei.

Numele lui Sorin Mândruțescu a fost vehiculat la un moment dat pentru a ocupa poziția de premier al României. 

Mândruțescu a fost pentru cinci luni, în 2013, președinte al CFR SA dar a demisionat din motive personale și a revenit în fruntea Oracle.

Mândruțescu este posesorul unei averi impresionantet - are două vile luxoase în București, nenumărate mașini scumpe și un conac la Bran. Ceea ce ne face să credem că pentru unii ”destul” nu se întâmplă să fie niciodată...

SHARE