Sute de persoane la înmormântarea nepotului unui lider interlop din Oradea – video

Autor:

Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum, miercuri, pe Darius, nepotul interlopului orădean Romulus Markovics.

Lui Darius i s-a făcut rău în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar echipajul de urgenţă l-a resuscitat continuu în drum spre spital unde, în ciuda eforturilor, a murit în scurt timp.

Tânărul în vârstă de 23 ani a fost înmormântat miercuri, la ceremonia care a început de la ora 14, fiind prezenţi sute de persoane, atât membri ai familiei, rude, cunoscuţi dar şi prietenii lui Darius. 

Slujba religioasă a fost oficiată de patru preoţi, potrivit ebihoreanul.ro, la Capela orăşenească unde sicriul alb cu trupul lui Darius a fost depus încă de luni, pentru ca toţi cei care i-au fost aproape să-şi poată lua rămas bun.

Poreclit "Papi" de prieteni, Darius ar fi vrut să devină medic, a spus la microfon unul din preoţi, care a rostit necrologul, după care fratele tânărului a recitat una dintre numeroasele poezii scrise de acesta şi dedicată mamei lor, promiţând că i le va publica pe toate, într-un volum. 

Ceremonia s-a încheiat cu un moment special pregătit de prietenii şi colegii de facultate al tânărului, care au adus şase narghilele, s-au aşezat în jurul sicriului şi au început să fumeze pentru ultima oară alături de el după care au strigat "Marş mă", o vorbă pe care "Papi" o spunea des, aplaudând, în final, în memoria lui.

Poliţia şi Jandarmeria a supravegheat discret înmormântarea, ca să poată interveni în cazul unui incident, Jandarmeria Bihor cerând sprijin inclusiv Brigăzii din Cluj, de unde a fost trimis un echipaj de intervenţie rapidă. 

Leave a Comment