Mărturia pacientului care a sunat la pompieri, după care a sărit pe geam pentru a-și salva viața

29 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Unul dintre pacienții aflați în pavilionul în care s-a produs incendiul de la Matei Balș, cel care a sunat la 112 pentru a anunța incidentul, spune că a sărit pe geam, pentru a-și salva viața.

Mărturia pacientului care a sunat la pompieri, după care a sărit pe geam pentru a-și salva viața

”Au făcut explozie niște tuburi de oxigen... Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată.

Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon, pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur!

Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți?

Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!, a declarat pacientul, la Antena 3. 

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Antena 3, brancardierii audiați în această dimineață au declarat că un pacient și-ar fi dat masca de oxigen jos și de la el ar fi pornit focul.

El avea lângă el tableta, cablul de încărcare al telefonului și rezervorul de oxigen. Din primele informații, ar fi apărut un scurt circuit la priza în care avea telefonul la încărcat.  

De asemenea, aceștia au declarat că unul dintre medici a spart geamul și a intrat în salon unde a încercat să salveze cât mai mulți pacienți. 

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș, a declarat că în urmă cu o săptămână a adus în salonul mamei sale o aerotermă.

Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului de la ”Matei Balș” este utilizarea unei aeroterme.

”Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a spus Mihaela Tănase.


CLICK - Follow us on Google News