Malpraxis. Un bărbat, diagnosticat greșit cu cancer,a ajuns dependent de morfină

În urmă cu trei ani, un bărbat din Buzău în vârstă de 68 de ani a fost diagnosticat greșit cu cancer. În tot acest timp, el a primit morfină și a ajuns să fie dependent de această substanță.

Familia lui este disperată după ce a descoperit că nu suferă de o afecțiune oncologică și medicii ”îl pasează de la unul la altul, pentru că nu îi pot trata această dependență”, iar în orice moment bărbatul ar putea să moară.

”Diagnosticul a fost pus la Spitalul «Bagdasar-Arseni» din București. Apoi, tatăl meu a fost luat în evidență de un medic din Buzău, care i-a dat morfină timp de trei ani”, a povestit fiica bărbatului, pentru gândul.ro.

În tot acest timp, investigațiile medicale pe care le-a făcut au relevat că nu este realmente bolnav de cancer.

”În fiecare an, noi a trebuit să facem un CT și markerii tumorali, care au ieșit bine de fiecare dată, dar doamna oncolog nu a vrut ia în seamă aceste rezultate”, mai spune fiica bărbatului.

După ce au realizat că, de fapt, bărbatul nu are cancer, membrii familiei au încercat să îi trateze dependența de morfină.

”Nu ne-au primit nicăieri. Pe lângă dependența de morfină, are și alte boli: o semipareză, apărută în urma a două atacuri vasculare cerebrale, și o problemă cu inima. Nu am știut de această afecțiune și acum s-a accentuat.

Am mers prima dată la «Obregia». Apoi, ne-au trimis la Spitalul Floreasca, de unde ne-au direcționat la Spitalul „Sfântul Stelian”. De aici, ne-au trimis înapoi la Floreasca sau la un un alt spital universitar”, a adăugat fiica bărbatului.

Bărbatul are încă morfină acasă, ce i se administrează în momentele în care intră în sevraj, dar fiica lui se teme de momentul în care aceasta se va termina.

”El face sevraje micuțe, zi de zi. Eu am început să intuiesc cum să îi administrez. Am început să diminuez dozele, cu ce am citit pe internet și cu ce am vorbit cu medicii psihiatri, care m-au ajutat cu somnifere”, a mai povestit fiica sa.

”Un caz incredibil de malpraxis medical perpetuu. Doctorii l-au trimis acasă fiindcă ar fi fost diagnosticat cu cancer pancreatic, spunându-le celor din familie că cel mai bine ar fi să îl ia acasă fiindcă este un cancer galopant și oricum în două luni o să moară, asta întâmplându-se acum trei ani”, a spus avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia bărbatului în instanță.

”Culmea este că în fiecare an i-au fost făcute analize și markeri tumorali, și același diagnostic i-a fost păstrat. În opinia mea, este unul dintre cele mai grave (ca întindere în timp) cazuri de malpraxis medical, cu implicații penale profunde. Acum , familia vrea despagubiri”, a punctat avocatul.