3dots.ro

Un pacient ar fi stat însetat însetat şi flămând 12 ore la UPU Iaşi. El a decedat, fiind internat abia după ce intrase în comă

Un pacient ar fi stat însetat însetat şi flămând 12 ore la UPU Iaşi. El a decedat, fiind internat abia după ce intrase în comă

Familia unui bărbat care a stat 12 ore la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, cazul său fiind preluat de medici de-abia după ce a intrat în comă, iar câteva ore mai târziu a decedat, intenționează să depună plângere împotriva unității medicale, informează Observator News.

Potrivit familiei, din cauza stării de sănătate proaste, soția bărbatului a apelat la serviciul de urgență 112 luni,  în jurul orei 7 dimineața. Ambulanţa a fost trimisă de la Iaşi către caz în jurul orei 9 şi l-a preluat pe bărbat la 10:30.

Mai întâi, pacientul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde a stat până la lăsarea serii, după ce i s-au făcut mai multe analize medicale, asta pentru că la apelul la 112 familia comunicase operatorului că bărbatul are dureri de spate şi de picior.

Pentru că au descoperit că pacientul suferea și de ciroză, medicii de la Neurochirurgie au trimis cazul la Spitalul ”Sf. Spiridon ”din Iaşi, unde, conform familiei sale, a ajuns la UPU, la ora 20.45.

Familia susţine că pacientul a fost tratat cu indiferență de personalul medical și a rămas pe același scaun până spre dimineaţă, în jurul orei 8. Mai mult, ei afirmă că abia la ora 3 dimineaţa bărbatul a fost consultat pentru prima dată de către un medic.

În jurul orei 8 pacientul a fost internat la Secţia de Gastroenterologie a spitalului, după ce ar fi intrat deja în comă, iar la scurt timp, familia a fost anunţată despre decesul său.

Familia susține că în tot timpul petrecut în UPU pacientul le-ar fi comunicat că nu ar fi primit îngrijiri din partea medicilor sau asistentelor, nu ar fi băut apă şi nici nu a primit de mâncare.

De asemenea, familia a cerut efectuarea unei necropsii, pentru a se afla cauza decesului și urmează să facă plângeri adresate atât conducerii unității medicale, cât şi Poliţiei, Parchetului și inclusiv la Colegiul Medicilor pentru a afla cine se face vinovat de moartea bărbatului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs