3dots.ro

Un pacient cu piciorul rupt așteaptă de zece zile să fie operat, din cauza unui conflict între chirurg și anestezist

Un pacient cu piciorul rupt așteaptă de zece zile să fie operat, din cauza unui conflict între chirurg și anestezist

Un pacient internat la Spitalului Județean de Urgență Slobozia așteaptă de zece zile o intervenție chirurgicală, însă aceasta întârzie din cauza unui conflict între medici.

Bărbatul și-a rupt piciorul în urma unui accident casnic și a fost internat la spital, unde i s-a spus că va fi operat.

Dar intervenția chirurgicală de care are mare nevoie nu a fost efectuată nici la zece zile distanță de momentul internării pentru că medicul curant și cel anestezist sunt în conflict.

”Doctorul a spus că anestezistul refuză să intre în sala de operație cu el. Înțeleg că cei doi medici nu se înțeleg, dar pacienții nu ar trebui să sufere din această cauză. Am făcut plângeri la conducerea spitalului și la Consiliul Județean Ialomița, dar ni s-a spus doar să așteptăm!”, spune soția pacientului, Constantina State.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia precizează că responsabilitatea principală în acest caz aparține medicului curant. Aceasta ar fi trebuit să găsească o soluție pentru a nu întârzia operația.

”Medicul trebuia să găsească o soluție pentru acest pacient, fie prin transferul la un alt coleg, fie la o unitate medicală din Capitală. Orgoliile personale nu ar trebui să afecteze pacienții. Oamenii trebuie să primească îngrijiri medicale, indiferent de disputele dintre medici”, a declarat managerul spitalului, Liviu Patrichi.

Conducerea unității medicale a început demersurile pentru transferul pacientului la un alt medic și a anunțat că va sesiza Comisia de Disciplină și Colegiul Medicilor Ialomița.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs