3dots.ro

O pacientă s-a ales cu o arsură de gradul III în timpul unui RMN, la o clinică privată

O pacientă s-a ales cu o arsură de gradul III în timpul unui RMN, la o clinică privată

O pacientă a unei clinici private din Craiova a trecut printr-o experiență traumatizantă, după ce a suferit o arsură de gradu lII, în timpul unei examinări RMN.

Rana provocată de aparat a fost atât de serioasă, încât pacienta a fost operată de urgență la spitalul județean de urgență Craiova.

Din cauza durerilor pe care le avea la mâna dreaptă, femeia a decis să facă o investigație RMN la o clinică privată din Craiova.

”M-a întins pe acel pat suport ce este, mi-a pus aparatura pe partea stânga la umăr și apoi pe partea dreapta o centură. A început funcționarea aparatului, dar după vreo 5 minute, aparatul a început sa ardă foarte rău. Pe toată partea dreaptă”, spune pacienta.

În momentul în care i-a fost administrată substanța de contrast, pacienta i-a spus medicului că nu se simte bine, dar procedura a continuat.

Abia la final, și-a dat seama de rana suferită. Ea a fost trimisă imediat la spitalul de urgență din Craiova, unde a fost operată. Pe biletul de externare scrie arsură de gradul III cu corp metalic.

Pacienta a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale și, hotărâtă să-și facă dreptate, a apelat la un avocat pentru a obține despăgubiri.

Conducerea clinicii spune că regretă incidentul și că va face o anchetă internă pentru a afla cine este vinovat.

”Arsurile la RMN sunt lucuri care se întâmplă extrem de rar. Acest lucru poate fi evitat dacă pacienții noștri apasă un buton de panică care li se dă în momentul examinării. Aparatele noastre au verificările toate la zi, toate autorizațiile, absolut tot”, declară Diana Totoiescu, director tehnic la clinica privată: .

Pacienta recunoaște că înainte de examinare i s-a spus că există un buton de panică, dar spune că nu i s-ar fi arătat cum funcționează și nici nu ar fi știut unde se află.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs