Pacientă la spitalul din Constanța: De ce îmi aruncă mâncarea pe jos? Pentru că a deranjat-o că ai sunat și le-ai spus să îmi aducă apă!

18 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

O tânără acuză medicii de la spitalul din Constanța că nu i-au îngrijit mama, ba chiar ar fi suspus-o unui tratament umilitor.

Pacientă la spitalul din Constanța: De ce îmi aruncă mâncarea pe jos? Pentru că a deranjat-o că ai sunat și le-ai spus să îmi aducă apă!

Femeia a murit după trei săptămâni de spitalizare, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult și s-ar fi infectat cu SARS CoV-2. 

Femeia fusese internată de 5 decembrie la spitalul județean Constanța, în urma unui accident vascular cerebral.

Starea ei s-a agravat și în trei săptămâni de spitalizare a făcut bronhopneumonie, iar testele au arătat că se infectase cu SARS CoV-2. 

Pentru probarea acestor acuzații familia prezintă zeci de minute de înregistrări pe care femeia le-a făcut în perioada în care a fost internată. 

În înregistrările păstrate de familie, femeia de 53 de ani din Constanța se plângea de neglijența personalului din spital și de chinurile la care era supusă. 

”Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, a făcut chiar și o infecție, o alergie, pe spate și pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită”, relatează Amalia Tudor, fiica pacientei decedate. 

”Îmi zicea că nu îi aduc apă, că moare de sete. Urma să sun pe secție și să vorbesc direct cu doamnele asistente. Și în acele momente ele s-au revoltat”, mai spune tânăra. 

Iar una dintre înregistrările mamei confirmă acest lucru.

”Cum își permite să îmi arunce cu mâncarea pe jos? Pentru că știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă! Și le-ai spus să îmi aducă apă!”

”Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violență, dar și urme de legare la mâini”
Familia este șocată de cele întâmplate în spitalul din Constanța. 

”Starea ei era foarte bună, însă, în ultimele două zile, s-a schimbat totul”, povestește, la rândul lui, Costel Tudor, soțul pacientei decedate. 

Femeia a murit chiar în ziua de Crăciun.

”Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violență, dar și urme de legare la mâini”, mai spune fiica acesteia. 

Angajații spitalului se apără.

”Ancheta care s-a efectuat de la Direcția de Sănătate Publică și care consemnează că toate procedurile care s-au efectuat au fost corecte”, declară un reprezentant al unității medicale.  

Familia femeii decedate a depus mai multe plângeri la poliție și la Colegiul Medicilor și speră ca vinovații să fie pedepsiți. 


CLICK - Follow us on Google News