Infectată cu coronavirus în spital, o tânără cu o tumoră cerebrală nu poate face un RMN dintr-un motiv uluitor

Maria Vidu are 26 de ani și a ajuns la Spitalul Județean Brașov pe 13 mai din cauza unor probleme de sănătate. Testul pentru coronavirus, pe care l-a făcut la internare, a fost negativ. După mai puțin de patru zile, a fost depistată pozitiv și mutată într-o unitate COVID, la Spitalul de Neurologie Brașov.

”Am sunat la Neurologie, să văd ce se întâmplă, pentru că nu știam nimic, nu știam motivul acestui transfer brusc. Mi s-a spus că a luat COVID din spital, din greșeală”, declară Ana Vidu, sora pacientei.

A fost începutul unui calvar de peste cinci săptămâni pentru Maria. Orice tratament pentru tumoare depinde de investigația RMN și, deși spitalul la care a ajuns pacienta are un aparat de examinare prin rezonanță magnetică nucleară, acesta nu a fost folosit.

De ce? Păi, pentru că Spitatul de Psihiatrie și Neurologie este unitate COVID, de la începutul lunii aprilie, dar aparatul RMN nu este, însă, în cadrul circuitului COVID.

Internată într-un spital cu aparat RMN modern, Maria așteaptă de cinci săptămâni investigația vitală. N-a putut-o face, pentru că are COVID, iar angajații spitalului nu au proceduri pentru dezinfecția aparatului și a camerei în care este montat. 

Poate că de asta și batem pasul pe loc ca nație, pentru că nimeni din spitalul din Brașov nu a fost în stare să-și asume responsabilitatea reglementării unei proceduri de dezinfectare a aparatului RMN, după propria-i minte și pricepere… Ori nu știu, ori nu pot, ori nu vor!

”S-a încercat transferul, din câte știu eu, și nu s-a reușit nicăieri. Sunt niște probleme legate de RMN, ca aparatură și RMN, ca și incintă. Rămâne un spațiu care nu poate fi dezinfectat”, a spus dr. Florin Bâgiu, director la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

”Mi se încalcă drepturile omului, e o crimă, din punctul meu de vedere. De ce nu există, în niciun spital din țara asta, un RMN, unde un pacient pozitiv COVID se poate… sunt convinsă că nu e singurul caz”, spune sora pacientei.

Maria așteaptă externarea, la sfârșitul acestei săptămâni. Testele ei coronavirus sunt pozitive, așa cum au fost de cinci săptămâni încoace. Are programare la RMN peste o săptămână.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem