Pacienţii infectaţi, asimptomatici, vor să plece: «Nu am nimic, mă ții aici pe mâncare de spital fără un strop de întăritor»

11 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Managerul spitalului  Victor Babeş unităţii medicale a declarat la Digi24 că, uneori, medicii sunt pe punctul de a chema forţele de ordine pentru a-i împiedica pe unii dintre pacienți să părăsească spitalul. Pentru că cei mai mulți nu au simptome, nu înţeleg de ce trebuie să rămână internați.

Pacienţii infectaţi, asimptomatici, vor să plece: «Nu am nimic, mă ții aici pe mâncare de spital fără un strop de întăritor»

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș spune că medicii au un moral bun, dar că la presiunea generată de problema coronavirusului se adaugă ”presiunea și amenințările unor domni sau doamne care întreabă: De ce trebuie să stăm în spital? Nu am nimic, mă ții aici pe o mâncare de spital fără un strop de întăritor, ca să nu folosesc termeni care ar putea fi folosiți ca reclamă indirectă”.

”Din cei 290 de internați, peste 240 nu au simptome și avem niște probleme îngrozitoare, trebuie să chemăm de 2-3 ori echipele de intervenție ale Jandarmeriei, pentru că vor să părăsească spitalul deși sunt încă pozitiv. Cu atragerea atenției că apar organele de ordine și li se va face plângere, pentru că pleacă din spital și riscă să împrăștie infecția, numai așa îi liniștim”, a mai spus Emilian Imbri.

”Avem internați 297 de pacienți, din care 265 sunt infectați, restul fiind suspecți și în testările care se fac pe laborator, ca să vedem dacă sunt pozitivi sau nu. Situația în spital este deocmdată liniștită, personalul nu e speriat.

Avem și din rândul personalului medical 52 de persoane internate tot în spital, pe un număr de locuri prevăzute, pentru că era imposibil să crezi că poți lucra în mijlocul bolnavilor cu această infecție și să n-o iei prin gesturile simple de neglijență pe care nu le condamnă nimeni. Oamenii sunt liniștiți, pentru că văd că nu sunt deloc admonestați, nu au nicio vină”, a mai declarat managerul Spitalului Victor Babeș, la Digi24.

”Avem și forța necesară ca să intervenim în momentul în care, cum spunea ministrul, s-ar putea ca vârful să urmeze în câteva zile. Avem încă 100 locuri libere în spital și toți salariații pozitivi, asimptomatici, îi vom deplasa rapid într-unul din hotelurile puse la dispoziție de PMB și vor veni la muncă dacă nu ne descurcăm cu personalul”, a completat el.


CLICK - Follow us on Google News