Cine sunt cei trei bărbaţi prinşi la furat de pădurarul din Maramureş: 'Nimeni nu spune că unul dintre ei este nepotul prim-procuroarei din Tg. Lăpuş'

19 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

Surse din cadrul anchetei demarate în lui Liviu Pop, pădurarul ucis de hoţii de lemne în Maramureş informează că trei suspecţi, ultimii oameni cu care acesta s-a întâlnit, au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare.

Cine sunt cei trei bărbaţi prinşi la furat de pădurarul din Maramureş: 'Nimeni nu spune că unul dintre ei este nepotul prim-procuroarei din Tg. Lăpuş'
Nelu Petrişor Giurgiu, la starea civilă, în momentul căsătoriei. În spate, cu păr scurt, soţia. În dreapta soţiei, naşul de cununie al celor doi, Aurelia Muţ, prim-procuroarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Lăpuş

Miercuri, 16 octombrie, Liviu Pop a plecat de acasă cu maşina personală după ce a primit un telefon în care i se spunea că trei persoane au fost văzute la furat de lemne în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ.

Pe drum, pădurarul şi-a sunat şeful de district, iar când a ajuns la locul indicat a dat ochi în ochi cu trei bărbaţi pe care îi cunoştea de multă vreme şi care sunt din aceeaşi localitate cu Liviu Pop, satul Borcut. 

În acel moment, Liviu Pop ar fi început să-i apostrofeze, reproşându-le că le-a spus de multe ori să nu mai vină la furat de lemne pe acel fond forestier, zonă în care asigura el paza.  

Potrivit unor surse apropiate ale celor trei suspecţi, bărbaţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri încă de joi dimineaţa, 17 octombrie, fiind ultimii care l-au văzut pe Liviu Pop în viaţă. Medicii legişti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus că pădurarul avea multiple fracturi interne, în afara plăgilor prin împuşcare, şi că unul dintre picioare era zdrobit.

În faţa procurorului, toţi trei suspecți au relatat aceeaşi poveste, spunându-le oamenilor legii că pădurarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma lui.

Moartea lui Liviu Pop este anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Prim-procurorul de la Maramureş a refuzat să facă public numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare, precum şi numele celor trei suspecţi audiaţi în acest caz.

”Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, a declarat un cunoscut de-al suspecţilor, sub protecţia anonimatului.

Cei trei suspecţi au mai arătat în faţa anchetatorilor că ei se aflau în pădure pentru a culege lemne uscate, şi nu pentru a fura arbori sănătoşi, materialul lemnos fiind găsit la faţa locului de către oamenii legii. Mai mult, întâlnirea dintre ei şi Liviu Pop ar fi avut loc în momentul în care aceştia se întorceau către casă.

Suspecţii au mai declarat la audieri că în urma incidentului pe care l-au descris s-au speriat şi că, în loc să sune la 112, ar fi fugit din pădure, lăsându-l pe pădurar să agonizeze.

Deocamdată, cei treu suspecți nu au fost puși sub învinuire, edificator urmând a fi rezultatele probei balistice a armei de vânătoare, pentru a vedea arma s-a descărcat accidental. 

Liviu Pop, tatăl a trei fetițe, este descris de către colegii săi, dar şi de către cunoscuţi drept un om care lăsa totul deoparte şi fugea în pădure ori de câte ori era chemat. Localnicii reclamă însă, în tăcere, de frica celor trei suspecţi, relaţiile de rudenie dintre hoţii de lemne şi cei care trebuie să vegheze la liniştea comunităţii.

”Rolul procurorului şi al poliţiştilor este să menţină infracţionalitatea la zero. Ei bine, în zona noastră, aceştia stimulează infracţionalitatea. De ce nu spune nimeni că unul dintre suspecţi este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş (Aurelia Muţ - N.R.)? Mai mult, acesta a fost năşit la nuntă de către femeia (prim-procurorul - N.R.) de care fug toţi, inclusiv poliţiştii”, a declarat un localnic pentru adevărul.ro

Localnicii mai spun că numele suspectului care ar fi fost năşit şi la nuntă de procuroarea din Târgu Lăpuş este Nelu Petrişor Giurgiu şi că bărbatul ar fi încuscrit şi cu o avocată din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirmă că Giurgiu ar fi moştenit o avere fabuloasă, de pe urma soţiei care a lucrat pentru un bătrân singur din Italia. La moartea lui, bătrânul i-ar fi lăsat femeii în jur de trei milioane de euro.

Despre cel de-al doilea supect, localnicii spun că se numește Iacobanu, iar al treilea era un căruţaş din localitate. Toţi trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrată de familia Munteanu. Este vorba despre o afacere controversată, despre care presa locală scrie că se desfăşoară de ani de zile sub semnul ilegalităţii şi că beneficiază de protecţia politică. 
 
Liviu Pop a fost înmormântat sâmbătă, 19 octombrie, în localitatea natală, Borcut. 


CLICK - Follow us on Google News