Pagina de Facebook a cancelarului austriac, asaltată de mesajele românilor: România în Schengen! Holzindustrie Schweighofer afară din România!

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a declarat marți că rămâne hotărât să folosească dreptul de veto al Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit publicației austriece Kleine Zeitung.

Oficialul austriac își motivează decizia prin faptul că, în perspectiva valului imigraționist cu care se confruntă Austria, lărgirea Spațului Schengen nu este oportună. 

La rândul lui, cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, tot marți, că Austria se opune aderării României la Schengen. 

Pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer a fost, în ultimele zile, luată cu asalt de românii indignați de opoziția Austriei față de intrarea țării noastre în Schengen. 

”Rușine să vă fie, ție și poporului austriac, pentru comportamentul vostru rasist! Afară din România, dacă nu ne puteți respecta! Nu ai niciun drept să blochezi România, când avem sprijinul întregii Uniuni Europene. Cine te crezi?”. 

”România în Schengen! Și Holzindustrie Schweighofer afară din România!”

”De ce nu acceptați România și Bulgaria în spațiul Schengen când, din punct de vedere economic, aduce mai multe beneficii Vestului Europei (…) Nu mai înțeleg Occidentul. Ați făcut greșeli foarte mari în trecutul recent”. 

”Totul e despre politică, nu-i așa, domnule Nehammer? Mai devreme sau mai târziu, veți pierde la propriul joc, fiți siguri de asta.

Mai devreme sau mai târziu, noi (România) vom fi în cele din urmă parte din Schengen, iar voi veți rămâne în istorie, dar în partea tristă a istoriei. Vă doresc cele bune și sper că vă veți gândi la tabloul de ansamblu, pentru că asta e maniera corectă în care se face politică”. 

”Într-un fel sau altul, România va fi în Schengen. Devenim mai puternici pe zi ce trece. Avem aliați adevărați și, în final, Europa de Est va prospera având Statele Unite drept aliat. Ești doar un om mic, cumpărat de dușmanul nostru”. 

”Tocmai ați reușit să îi luați locul lui Viktor Orban”

”Un om așa de mic într-o funcție mare. Cine îți dă dreptul să te joci cu soarta națiunii noastre? Istoria și Dumnezeu te vor judeca”. 

Sunt unele dintre comentariile postate de români pe pagina premierului austriac, în vreme ce alții îndeamnă la boicotarea companiilor austriece din România.