3dots.ro

Fostul Palat BCR din centrul Capitalei va fi transformat într-un hotel de 5 stele de una dintre cele mai bogate familii din Israel

Fostul Palat BCR din centrul Capitalei va fi transformat într-un hotel de 5 stele de una dintre cele mai bogate familii din Israel

Monumentul istoric Palatul Oscar Maugsch, cunoscut şi ca Palatul BCR, va fi transformat într-un hotel de 5 stele de familia Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel, în urma unei investiţii estimate la 20 de milioane de euro, informează Profit.ro.

Familia Dayan a cumpărat clădirea istorică din Piaţa Universităţii din București pentru un preţ de aproape 28 milioane de euro, suma tranzacţiei depăşind-o cu aproape 40% pe cea a evăluarii, care a fost de 20 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Noii proprietari vor să mai investească încă aproximativ 20 de milioane de euro în consolidarea, restaurarea şi recompartimentarea palatului cu scopul transformării într-un hotel de 5 stele.

Hotelul va avea un număr total de aproximativ 157 camere, dispuse pe trei etaje şi mansardă. La parter, curtea interioară dintre Corpurile A şi B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în lobby-ul de acces al hotelului .

Parterul va mai include spaţii pentru restaurante, sala de evenimente, săli de meeting, iar la subsol va fi o zonă SPA, conform documentelor înaintate de investitor autorităţilor.

Imobilul este înscris în Lista Monumentelor istorice cu denumirea Banca Comercială Română, fostul Palat al Societăţii de Asigurări ”Generala”, datând în 1906. Clădirea este monument istoric Clasa A.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs