3dots.ro

Părăsit înainte de nuntă, și-a dat în judecată fosta logodnică

Părăsit înainte de nuntă, și-a dat în judecată fosta logodnică

Într-un proces deschis la Judecătoria Târgu-Jiu, un tânăr le cere judecătorilor să o oblige pe fosta sa logodnică la plata unei sume de 9.166 de lei, bani cheltuiţi pentru nunta care nu a mai avut loc.

În februarie 2019, tânărul i-a oferit iubitei sale şi inelul de logodnă şi au început pregătirile pentru nuntă, programată în septembrie 2020.

Tânărul a arătat că ”au procedat la organizarea nunţii, în sensul că au încheiat contracte de prestări servicii, respectiv contracte de închiriere a restaurantului unde evenimentul urma să fie sărbătorit, cu formaţia de muzică, cu fotograful, aparate fotografiat instant (oglinda magică), ocazie cu care a achitat diferite sume de bani cu titlul de avans”.

Tânărul a arătat că i-a dat logodnicei diferite sume de bani pentru achiziţionarea de diferite bunuri şi produse necesare organizării nunţii, respectiv suma de 1740 euro şi 1500 lei, pârâta solicitându-i diferite sume de bani, spunând că are mama bolnavă şi are nevoie de tratamente şi controale medicale şi chiar îi promitea că îi va restitui banii pe care îi cerea pentru mama sa.

Tânărul care a deschis procesul a arătat că începând cu vara anului 2019, iubita sa a început să îşi schimbe atitudinea şi să îi spună că ”nu se vede mireasă”. El a spus că nu a dat atenţie acestor lucruri considerând că ”sunt emoţii specifice unui astfel de eveniment”.

În urma comportamentului logodnicei sale, din ce în ce mai rece în relație, renunțând chiar să mai poarte inelul de logodnă, tânărul a încercat să aibă o discuţie lămuritoare cu fata, dar a continuat să pregătească nunta.

În decembrie 2019, tânărul a constatat  că ”pârâta, fără nici un motiv, a schimbat yala de la apartamentul unde locuia cu chirie şi unde de altfel ei stăteau când venea de la muncă din Belgia şi i-a adus la cunoştinţă că nu mai doreşte să se căsătorească şi că rupe logodna”.

De asemenea, tânărul a mai arătat că fata i-a restituit cheile de la maşina pe care i-a dat-o să o folosească, refuzând să dea vreo explicaţie în legătură cu atitudinea ei.

Văzând că nu este nici o posibilitate de a o determina să nu renunţe la relaţie, a încercat totuşi să o convingă să suporte împreună cheltuielile efectuate cu organizarea nunţii, să-i restituie sumele împrumutate şi banii pe care i-a dat pentru organizarea nunţii şi inelul de logodnă pe care i l-a dat.

Tânăra dată în judecată a depus întâmpinare în care a arătat că l-a cunoscut pe reclamant prin intermediul unei reţele de socializare, în luna august 2017, iar în luna decembrie 2018 s-au cunoscut efectiv, între ei înfiripându-se o relaţie de prietenie, iar mai târziu, în luna ianuarie 2019, s-au hotărât  să se căsătorească.

Tânăra a arătat că la o lună după ce au hotărât să se căsătorească tânărul s-a manifestat violent, acesta fiind motivul pentru care a hotărât să rupă logodna, înapoindu-i inelul.

Referitor la toate cheltuielile pe care reclamantul afirmă că le-a făcut cu referire la nuntă, respectiv sume de bani achitate în avans, pârâta a menţionat că acestea nu sunt făcute cu acordul său , întrucât ea după toate scandalurile provocate de reclamant, nu mai dorea o relaţie cu reclamantul.

Tânăra a mai spus că lucrează, are un salariu, se descurcă din punct de vedere financiar şi nu avea nevoie de sumele de bani pe care tânărul susţine că i le-ar fi dăruit.

Fata a mai spus că tânărul a ameninţat-o că dacă nu o să se căsătorească cu el o să o dea în judecată să îi ceară bani pentru că l-a amăgit şi că i-a dat speranţe că se va căsători cu el.

Judecătorii de la Târgu-Jiu, unde a fost deschis procesul, şi-au declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs