Preotul Constantin Necula, ironic: 'Da, am înţeles. Dacă mergi la moaşte eşti prost'

29 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

Preotul Constantin Necula, una din cele mai charismatice și mediatizate personalități ale clerului, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care, ironic, face o comparație a gesturilor considerate de o parte parte a societății drept obiceiuri firești, naturale, deasupra oricăror comentarii, cu cel tradițional religios, al pelerinajului la moaște.

Preotul Constantin Necula, ironic: 'Da, am înţeles. Dacă mergi la moaşte eşti prost'

”Da, am înţeles. Dacă mergi la moaşte eşti prost.

Dacă mergi la grătare cu maşina, blocând circulaţia dimineaţa pe un sens şi seara pe celălalt, eşti deştept, chiar dacă laşi locul ăla unde ai băgat la maţ în mijlocul naturii ca la porci, vorba aia.

Dacă îţi dai coate cu câteva mii de ”fani” la un concert pe ritm de îmtsa-imtsa al unui artist de top vara la 40 de grade sau iarna la minus 15, iar eşti deştept, că doar n-ăi fi prost, ca ăia care merg la moaşte.

Să urli pe stradă de Revelion să stai cu ochii aţintiţi la artificii şi să spargi sticle de băutură de asfalt e iar OK, că eşti deştept.

Să-ţi costumezi copiii în cadavre, fantome, diavoli, draculi sau alte lighioane pentru că e super şi cool-ul Halloween este iar OK, că doar proştii îşi trimit copiii să fie îndoctrinaţi religios la orele de religie unde sunt aşa de îndoctrinaţi religios, de ajung să deseneze pe asfalt doar teme religioase, nu maşinuţe, tancuri, pisicuţe şi prinţese.

Dacă intri în sevraj de blecfraidei ;-) sau înainte de Crăciun şi Paşti de iei cu asalt mallul ca dorobanţii lui Valter Mărăcineanu reduta Griviţa la 1877, să cumperi orice de parcă a doua zi s-ar decreta raţionalizare sau foamete, e tot OK, că tu eşti deştept, nu ca proştii ăia care merg la moaşte”, a scris părintele Necula, pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News