Externat din spital, nu a fost primit acasă de părinți: Mi-au spus să vin sănătos. Să nu fiu bolnav sau să ma doară ceva

29 Dec 2021 | scris de Cristina Romanescu

Părinții unui bărbat în vârstă de 52 de ani au refuzat să îl primească acasă deși acesta fusese externat din spital și nu se putea îngriji singur.

Externat din spital, nu a fost primit acasă de părinți: Mi-au spus să vin sănătos. Să nu fiu bolnav sau să ma doară ceva

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost lovit de o maşină în urmă cu o lună chiar pe o trecere de pietoni din Botoşani. Transportat la spital, în stare gravă, a trecut prin mai multe operații și apoi a rămas internat.

Pentru că starea lui s-a îmbunătățit medicii au decis sa-l externeze și să continue recuperarea acasă. Imobilizat din cauza fracturilor, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi dus la locuința părinților sai.

Echipajul de pe ambulanța cu care bărbatul a fost transportat acasă s-a izbit de refuzul categoric al părinților acestuia de a-l primi si a avea grija de el. Așa că au fost nevoiți să se întoarcă la spital.

”Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor.

Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Botoșani.

O oră și jumătate au încercat autoritățile să-i convingă pe părinți să-și primească fiul, dar aceștia nici nu voiau să audă. Bătrânii au spus că nu au fost informaţi că bărbatul va fi externat şi nici nu pot să aibă grijă de el.

”Ăla care l-a accidentat, ăla sa il și îngrijească pana ce vine pe picioarele lui acasă

Nu. Duceți-l înapoi. Eu ce fac cu el?! Are două ore de când stă aici. E înghețat de frig. Eu încă nu am făcut focul în casă”, spune mama bărbatului.

Până şi bărbatul a suferit un şoc atunci când a realizat că părinții nu îl primesc în casă.

”Părinții mei au spus să vin sănătos acasă. Să nu fiu bolnav sau să ma doară ceva. Dar ce vină am eu ca m-a lovit mașina pe trecerea de pietoni? Fratele trebuia să vina și el acum, dar nu a mai ajuns. Am la el buletinul și niște foi din spital”, a declarat pacientul.

Fiindcă nu au ajuns la un consens cu părinții, angajaţii de la Ambulanţă l-au dus pe bărbat înapoi la spital, iar medicii încearcă acum să găsească o soluție pentru a-l interna din nou.


CLICK - Follow us on Google News