Părinții adoptivi ai Sorinei cer în instanță despăgubiri pentru șederea lor în România

27 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Informații de ultimă oră în cazul adopției micuței Sorina, al cărei caz a sensibilizat opinia publică în momentul în care a fost ridicată de procuror și o echipă de intervenție a poliției din casa asistenților maternali la care locuia.

  • Părinții adoptivi ai Sorinei cer în instanță despăgubiri pentru șederea lor în România

Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie".

Judecătoria Mehedinți solicită depunerea la dosar de acte suplimentare în cazul adopției Sorineim iar sentința a fost amânată pentru data de 3 iulie.

Cu privire la cererea de strămutare, s-a constituit un nou dosar, tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea, iar soluția dată de judecători a fost declinarea competenței privind acestă strămutare către Curtea de Apel Craiova. Această instanță va analiza dosarul și va da o soluție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.

Avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a declarat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România.

Concret, aceștia cer ca în cazul în care instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar fi încasat dacă ar fi revenit la timpul potrivit în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion.

SHARE