3dots.ro

Parlamentarul Ben-Oni Ardelean, prins cu salam și tobă în bagaj la vizita oficială din Coreea de Sud

Parlamentarul Ben-Oni Ardelean, prins cu salam și tobă în bagaj la vizita oficială din Coreea de Sud

Parlamentarul PNL Ben-Oni Ardelean a fost oprit pe aeroportul din Coreea de Sud, din bagajul său fiind confiscate mai multe produse din carne de porc, precum salam sau tobă.

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a fost oprit pe aeroportul din Seul, unde i s-au confiscat produsele tradiționale românești din carne de porc, din cauza regulilor sanitar-veterinare, accesul cu acestea fiind interzis în țară. 

Parlamentarul a confirmat, potrivit sursei citate, argumentând că nu a fost vorba despre un incident de securitate, dar angajații aeroportului  au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă aveau etichetă, deputatul afirmând că deținea și factură.

Deputatul a mai afirmat că își dorea să ducă produsele pentru întâlnirea cu comunitatea de români din Coreea de Sud.

"Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă.

Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, cașcaval, salam. Cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau produse etichetate.

M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a spus Ardelean, potrivit g4media.ro

Privind justificarea motivului pentru care nu s-a informat asupra regulilor de călătorie în stat, parlamentarul a susținut: "fac politică externă de zeci de ani. Nu m-am interesat strict pentru Coreea de Sud. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români. A fost o chestiune banală, nu a fost nevoie de intervenție consulară”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs