«Civilizația» turiştilor după o tură pe pârtia Kalinderu. «Era mai bine să-i trimitem în pădure»

23 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Marea majoritate a românilor au o relație specială cu toaletele publice. Nici chiar vestiții cercetători britanici n-au putut identifica motivul pentru care unii dintre noi, intrând în toaletele publice, se comportă fără cea mai mică normă de civiilizație.

«Civilizația» turiştilor după o tură pe pârtia Kalinderu. «Era mai bine să-i trimitem în pădure»

Culmea e că tot ăștia, probabil, strigă în gura mare că vor o ”țară ca afară”...

Administratorii domeniului schiabil din Buşteni au avut neplăcuta surpriză de a găsi toaleta pe care au amenajat-o în preajma pârtiei de sanie, complet distrusă de turişti.

Vasul de toaletă şi bazinul din cabină au fost dărâmate pur şi simplu, iar ce-a mai rămas din obiectele sanitare dovedeşte că gestul a fost unul intenţionat.

Toaleta rezervată turiştilor care urcă la cota 1300 pentru pârtia de sanie a fost distrusă în cursul zile de vineri, 22 ianuarie.

Administratorii domeniului Kalinderu din Buşteni au transmis un mesaj pe pagina de Facebook, însoţit de imaginile dezastrului lăsat în urmă de turistul nervos

”Oare suntem în 2021? Te gândeşti să oferi servicii complete în vârf de munte, eforturile sa creezi toalete aici sunt destul de mari! Şi ce sa vezi? Ajung nişte “oameni“,  că dacă le spunem animale e mult prea mult şi fac dezastru!!!

Era mai bine sa-i trimitem la pădure!! Vă rugam din suflet, nu mai veniţi la munte, staţi acasă la voi!!! Nu avem nevoie de astfel de “turişti“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a domeniului Kalinderu.

Romeo Drilea, administratorul domeniului schiabil din Buşteni, a precizat că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca turiştii care ajung pe pârtie, în special pe cea de sanie, să aibă un astfel de comportament necivilizat.

”Se pare că nu iubesc muntele, altfel nu-mi explic”, a spus Drilea.

Şi la Sinaia, administratorii serviciului de transport pe cablu au remarcat aceeaşi lipsă de educaţie din partea unor turişti certaţi cu bunul simţ.

În gondolele care urcă de la cota 1400 la 2000 nu de puţine ori sunt găsite ambalaje şi resturi de mâncare aruncate pe jos.

O lege nescrisă a muntelui spune că pentru că nu se pot amenaja tomberoane de gunoi pe fiecare traseu montan, resturile de care turiştii vor să se debaraseze se pun în rucsac sau în buzunar şi sunt aruncate ulterior în spaţiile special amenajate de la baza pârtiei sau din staţiune.

Dar asta ține de educație, de bun simț, de respect, în primul rând al propriei persoane...


CLICK - Follow us on Google News