Ce măsuri s-au luat în legătură cu pasagerul suspect de infecţie cu coronavirus ajuns pe Aeroportul Otopeni

25 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Un pasager care a ajuns la Bucureşti în această după-amiază cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv şi care, cu ceva timp în urmă, a călătorit în China a fost preluat de echipaje medicale după ce a acuzat că are simptome asemănătoare cu cele produse de coronavirusul din Asia.

Ce măsuri s-au luat în legătură cu pasagerul suspect de infecţie cu coronavirus ajuns pe Aeroportul Otopeni

Pasagerul, care, potrivit unor informaţii neconfirmate oficial ar fi israelian, s-a plâns că nu se simte prea bine, iar comandantul  aeronavei Ryanair de pe cursa cu indicativul FR2839 a luat legătura cu turnul de la Bucureşti, care a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă.

Pacientul a fost așteptat de o ambulanţă şi transportat rapid la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.. Cazul este în atenţia Insitutului Naţional de Sănătate Publică. 

Conform unor surse, neconfirmate oficial, respectivul pasager ar fi călătorit în China în urmă cu trei luni.

Ceilalţi 178 de pasageri ai cursei au fost debarcaţi pe flux normal, dar starea lor de sănătate va fi monitorizată de autorităţile sanitare.

Raed Arafat a declarat că  este vorba despre o alarmă falsă, pentru că pasagerul are simptome de gripă.

"A fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă. Nu este corelat cu coronavirusul, cel puţin la acest moment. L-a preluat o ambulanţă să îl ducă pentru că poate are altă problemă”, a declarat șeful DSU.