3dots.ro

Vlad Pascu cheamă la negocieri familiile studenților victime ale accidentului de la 2 Mai

Vlad Pascu cheamă la negocieri familiile studenților victime ale accidentului de la 2 Mai

Vlad Matei Pascu a depus o cerere de mediere adresată familiei Robertei Dragomir, una dintre victimele tragediei rutiere pe care a provocat-o la 19 august 2023, pe șoseaua de la 2 Mai (Constanța).

Informația a fost făcută publică de avocatul Adrian Cuculis, apărător al familiilor victimelor accidentului rutier care provocat un șoc opiniei publice în vara anului trecut.

Familia Pascu încearcă o posibilă reducere a pedepsei

Avocatul cataloghează invitația la mediere drept ”o încercare josnică a lui Vlad Pascu și a familiei Pascu de a obține o reducere a posibilei pedepse prin «medierea pretențiilor civile»”.

În cursul medierii, ce ar trebui să aibă loc în data de 30 ianuarie 2024, ar urma să se discute despre pretențiile civile ale rudelor Robertei Dragomir, cu alte cuvinte despre daunele morale și materiale pe care aceștia ar urma să le ceară, fie în cadrul procesului penal, fie separat, într-un proces civil.

”În spatele adresei de care la prima vedere ar arăta o «grijă față de victimele și persoanele vătămate ale acesei tragedii cauzate de Pascu», se ascunde de fapt o încercare meschină și parșivă de a arăta judecătorilor că Pascu a încercat «diminuarea consecințelor infracțiunii»”, este de părere avocatul Adrian Cucululis, apărătorul familiei Dragomir.

Altfel spus, familia Pascu nu urmărește decât să obțină un argument pe care să îl folosească în apărarea tânărului care a urcat drogat la volan, în procesul care se afla pe rolul Judecătoriei Mangalia.

”Încercarea nu presupune, conform legii, și reușirea diminuării, fapt pentru care documentul de sus arăta sfidarea de care e capabilă familia asta. Prin comparație ne aducem aminte ca polițistul Popescu, cel care a ucis-o pe Raisa, a trimis o scrisoare olografă însă Pascu chiar a atins vârful sfidării”, a mai afirmat avocatul.

După cum era de așteptat, familia Robertei Dragomir a respins tentativă de mediere cu familia lui Vlad Matei Pascu.

Ce acuzații i se aduc lui Vlad Pascu

Vlad Matei Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă, conducere sub influența substanțelor psihoactive și fugă de la locul accidentului.

Accidentul pentru care este judecat Vlad Matei Pascu s-a produs în dimineața de 19 august 2023, în localitatea 2 Mai. Drogat cu un cocktail puternic de substanțe stupefiante, tânărul de 19 ani a scăpat mașina tatălui său de sub control și a lovit un grup de opt tineri care mergeau pe jos, pe marginea drumului.

Roberta Dragomir și Andrei Sebastian Olariu au murit pe loc, efectiv sfârtecați în urma impactului, iar alți trei tineri au fost răniți.

După nenorocire, în momentul în care a fost prins de polițiști, el a declarat confuz că a lovit o vrabie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs