3dots.ro

București. Patronul unui restaurant, înjunghiat şi împuşcat de motociclişti Hells Angels

București. Patronul unui restaurant, înjunghiat şi împuşcat de motociclişti Hells Angels

Încă un atac mafiot s-a produs în Capitală.  Dragoș Furtună, un cunoscut proprietar de restaurante a fost lovit cu un ciocan, înjunghiat şi împuşcat, pe terasa unui local, sub privirile clienţilor, de 12 motociclişti.

Agresorii ar fi membri ai grupării Hells Angels, una dintre cele mai violente bande criminale din lume.

Răfuiala a avut loc pe terasa unui restaurant cubanez din Sectorul 2 al Capitalei. Dragoş Furtună, unul dintre patronii localului, era la masă cu trei prieteni. În faţa lor a oprit o bandă de 12 motociclişti din gruparea Hells Angeles.

Atacul a fost fulgerător şi bine coordonat. Un motociclist a aruncat cu un ciocan înspre ei, în timp ce un altul a sărit, l-a înjunghiat pe omul de afaceri, iar apoi l-a împuşcat cu un pistol cu bile de cauciuc.

Rănit grav, bărbatul a încercat să scape şi a luat-o la fugă pe străzi, dar a fost prins din urmă de atacatori. L-au pus la pământ şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele. Totul s-a întâmplat sub ochii clienţilor şi trecătorilor.

„Erau motoarele pornite acolo. Au venit undeva de aici. Toţi s-au urcat pe motoare, au pornit, unul a rămas în urmă. A apucat să încalece pe motor, era cu mâna pe ambreiaj”, povestește un martor.

După atac, motociliştii au demarat şi s-au făcut nevăzuţi. Potrivit martorilor, indivizii n-ar fi cetăţeni români.

Dragoș Furtună şi unul dintre amicii săi au ajuns la spital cu răni serioase, dar starea lor de sănătate este stabilă.

Surse din anchetă spun că totul ar fi pornit de la o răfuială mai veche între omul de afaceri şi motocilişti.

Angajaţilor li s-a interzis să vorbească despre atac. „Nu avem voie să vorbim. Nu ştiu ce s-a petrecut ieri!”, spun aceștia.

Dragoș Furtună este managerul restaurantului „Cuba bucureștene”, conduce mai multe localuri din Capitală şi este furnizorul oficial al ambasadei Mexicului din ţara noastră.

Hells Angels este o organizație cu implicare în crima organizată, trafic de droguri şi asasinate la comandă. Gruparea are 230 de filiale în toată lumea și în multe state este interzisă. În România, gruparea numără câteva sute de membri.

Poliţiştii descriu gruparea ca una paramilitară, cu membrii care erau dispuşi să facă orice pentru a-şi demonstra loialitatea – chiar să ucidă.

În ianuarie, liderul grupării Hells Angels din România, Marius Lazăr, a fost extrădat în America, însoţit de șerifi US Marshals. El a fost acuzat de autoritățile federale de implicarea în trafic de arme, de droguri de mare risc. Românul ar fi comandat şi două asasinate.

„Gruparea este foarte ermetică, organizată pe nivele. Avem aşa numiţii suporţi, hangarounds prospecţi, membrii cu drepturi depline cu diferite roluri în organizaţie”, explică un ofiţer antidrog.

Incidentul se petrece la doar două luni de la un atac similar. Atunci, victimă a fost patronul clubului Nuba, Jean Sasu, înjunghiat în faţa localului de un necunoscut. Nici până acum agresorul nu a fost prins.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs