Un pensionar a intrat în greva foamei din cauza locului de joacă din fața casei, în Mureș

Un pensionar a intrat în greva foamei din cauza locului de joacă din fața casei, în Mureș

Un pensionar din localitatea Târnăveni, județul Mureş a intrat in greva foamei pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu solicitarea sa privind desfiinţarea unui părculeţ din faţa casei sale.

De la începutul anului 2018, de când s-a primit autorizația de construcție și autorizația de funcționare, bărbatul a făcut nenumărate solicitări și petiții către instituțiile statului pentru desființarea locului de joacă, dar de fiecare dată solicitarea sa nu a primit răspuns favorabil

„Toţi sunt şi vor fi împotriva mea pentru că nu le accept gălăgia. Prin asta am devenit un proscris, şi în faţa lor şi în faţa autorităţilor, pentru că mi-am cerut liniştea, atât.

Nu am cerut nimic, am cerut doar linişte! Dacă aş mai avea o lună de linişte înainte moarte, să văd că ăsta nu mai e aici şi nu mai aud gălăgie, aş fi cel mai fericit om din lume. Dar nu cred că voi avea aşa ceva.”, a declarat Alexandru Găzdac, pentru Antena 3.

„Cred că de patru ori a solicitat să i se acorde sprijin legal pentru a protesta în faţa instituţiei, în faţa primăriei Municipiului Târnăveni, în fiecare miercuri începând cu ora 10 până la ora 13.

În ultimele 2 luni a venit în faţa primăriei, a afişat o pancartă pe care scria: Desfiinţaţi locul de joacă!, Jos dictatura!, Respectaţi drepturile omului!”, a precizat primarul din Târnăveni, Sorin Megheșan.

Pensionarul susține că atâta timp cât legea îi conferă dreptul de a protesta va continua și pe viitor cu această formă de manifestare, până va obține ceea ce-și dorește: desființarea parcului de joacă.

„Noi când intrăm în parc şi ne jucăm, câteodată mai urlăm aşa. Doar că din joacă. Doar că atunci el nu iese afară când urlăm, iese afară când stăm cuminţi şi urlă la noi şi se preface că sună la Poliţie, câteodată chiar şi sună”, povestesc copiii.

Dacă dorinţa nu îi va fi îndeplinită, bărbatul a spus că nu exclude posibilitatea de a se muta, chiar în alt județ.