O pensionară din Braşov a fost amendată pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului. „Este anormal ce se întâmplă!”

O pensionară din Braşov a fost amendată pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului. "Este anormal ce se întâmplă!”

O pensionară din Braşov a ajuns în situația absurdă în care a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a plantat câteva flori în grădina din faţa blocului în care locuieşte.

Situaţia a fost reclamată de consilierul local Constantin Vieriu, în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov din 25 aprilie.

„Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a spus consilierul local Constantin Vieriu, potrivit bzb.ro.

Amenda, în valoare de 100 de lei, a fost dată pentru ”plantare fără respectarea prevederilor legale”, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov.

„Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a precizat Allen Coliban, primarul Braşovului.

Sursa citată sesizează faptul că deși Primăria nu le plantează, grădinile blocurilor sunt pline de flori, ceea ce înseamnă că, după precedentul tocmai creat, tot Braşovul e pasibil de amendă.

Situații similare, în care polițiștii locali au făcut exces de zel, au fost sesizate și în alte localități.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories