Prins cu alcoolemie mare la redobândirea permisului: «Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi!»

12 Aug 2020 | scris de Anita Raicu

Un bărbat din Târgoviște, care s-a prezentat beat la examenul pentru redobândirea permisului auto, a avut o explicație cel puțin ciudată pentru gestul său.

Prins cu alcoolemie mare la redobândirea permisului: «Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi!»

Fost șofer profesionist, bărbatul urma să susţină proba practică pentru redobândirea permisului auto, însă a fost prins la volan cu o alcoolemie record – peste 1 miligram per litru alcool pur în aerul expirat.

În vârstă de 40 de ani, fostul șofer le-a spus polițiștilor că a băut seara trecută fără limită şi că se credea capabil să conducă astăzi fără probleme, scrie târgovistenews.ro.

”Am băut aseară, cât să știu eu că am băut? Mult. Care e problema? Am băut câtă apă curge pe aici! Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi”, a spus bărbatul.

Examinatorul l-a simțit amețit atunci când s-a urcat la volan și l-a pus să tragă pe dreapta, apoi a sunat la 112 cerând un echipaj de la Rutieră.

”Cu masca pe faţă, de unde să îl simt eu că e beat?! Eu mască, el mască. Nu aveam de unde să îmi dau seama. Păstram distanța. Dacă stiam că e băut, nu îl mai lăsăm să dea”, spune examinatorul.

Când au ajuns agenţii la faţa locului a constatat că bărbatul avea o alcoolemie extrem de mare: 1,01 mg per litru.


CLICK - Follow us on Google News