Inconştient în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ignorat de toată lumea - video

28 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un bărbat a fost filmat în timp ce zăcea lipsit de conștiență în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, în timp ce nici personalul medical, dar nici ceilalți trecători nu par interesaţi de starea lui.

Inconştient în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ignorat de toată lumea - video

Filmarea a fost realizată de o femeie, rudă a unui pacient adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În imagini se vede cum mai mulţi aparţinători ai celor care au ajuns la spital discută cu un cadru medical la câţiva metri de bărbatul care stă întins pe asfalt, lângă un gard.

În jurul bărbatului sunt aproximativ zece persoane şi niciuna nu verifică starea de sănătate a bărbatului şi nici nu sesizează medicii cu privire la faptul că acesta se află în această situaţie.

playtech.ro - site-ul care a dat publicităţii imaginile - scrie că, la un moment dat, după câteva ore în care nimeni nu s-a gândit să verifice ce se întâmplă cu bărbatul, un medic de pe o ambulanţă, care tocmai adusese un pacient, i-a verificat pulsul, iar mai apoi a constatat decesul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a declarat pentru cotidianul Adevărul că bărbatul a refuzat să fie îngrijit de către personalul medical, şi că în acest caz a fost deschisă o anchetă internă.

Persoana care a filmat a postat imaginile video pe Facebook şi s-a arătat indignată de lipsa de reacţie a celor din jur: 

”Floreasca - Spitalul Clinic de Urgenţă, aseară: 

Cel mai mare spital de urgenţă. Oameni căzuţi lângă gardul spitalului lăsaţi sa moara spre totala nepăsare a cadrelor medicale. Medicul de gardă se afla la 1 metru fata de cel căzut. Lipsa de empatie, încălcarea grosolana a jurământului.

Gândaci. Libărcile se plimba în voie într-un spaţiu ce se vrea curat. Bodyguarzii mişună mai ceva decât gândacii în jurul gardului ca poate le pica un ciubuc.

Pacienţii, aparţinătorii etc., ţinuţi la gardul spitalului precum ciumaţii”, se arată în descrierea clipurilor video postate pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News