A murit interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian

06 Noi 2021 | scris de Anita Raicu

Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani.

A murit interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a ajuns de urgență la spital, după ce starea sa de sănătatea s-a degradat brusc. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medicii care l-au preluat, artistul a încetat din viață, sâmbătă seara.

Potrivit medicilor, când a ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mâțu Stoian se afla într-un șoc septic ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând.

Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, iar în urmă cu câteva minute a decedat pe secția de ATI la Reșița.

Un medic din echipa de la Spitalul din Reşita care a avut grijă de interpret a vorbit despre ultimele ore de viață ale artistului.

Petrică Mîțu Stoian dezvoltase o bronho-pneumonie, organismul său rămânând cu sechele destul de grave în urma infecției cu Covid-19. Artistul urma un tratament cu anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri.

Ce s-a întâmplat cu Petrică Mîțu Stoian în ultimele ore de viaţă

”Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. A făcut bronho-pneumonie. Covid a lăsat nişte sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp.

Şocul septic a intervenit rapid. Era pe tratament pe anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri. E vorba despre insuficiență multiplă de organe.

Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare.

El lua şi înainte de Covid acest coagulant”, a declarat un medic din echipa de la Spitalul din Reşita care a avut grijă de interpret, la România TV.

Artistul Constantin Enceanu a intervenit telefonic la România TV, unde a izbucnit în lacrimi.

”Ce să spun? Sunt răvăşit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la Bucureşti, eu am mai întârziat puţin, el ajunsese în Craiova, mi-a spus că e drumul destul de aglomerat.

Atunci mi-a spus că pleacă la Reşiţa, că vrea să se refacă după COVID-19, să-şi revigoreze plămânii. Azi, când am aflat că îi e rău, nu mi-a venit să cred.

După prima şedinţă s-a simţit bine, a mers în cameră seara, în cursul nopţii a început să se simtă rău, la 3 au venit cu salvarea şi l-au dus. Azi, de la ora 13:00, lucrurile au început să se complice.

Am încercat să-l aducem în Capitală, aveam promisiuni că mâine dimineaţă îl va prelua un elicopter. Din nefericire, inima lui nu a mai rezistat şi a plecat dintre noi.“, a declarat Constantin Enceanu.


CLICK - Follow us on Google News