Petronela Rotar: «Daca m-ar fi intrebat cineva ce fac vara asta, sigur nu as fi zis covid. Aveam alte planuri»

15 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Scriitoarea Petronela Rotar: „Am avut COVID-19. De unde am luat virusul, mai ales ca eu m-am ferit si mi-am luat mereu masuri, am purtat masca, am dezinfectat si cumparaturile? Nu de pe terase, nu de la mare, nu din magazine sau din padure – ci din …”

Scriitoarea Petronela Rotar a anunțat că a fost infectată cu coronavirus și s-a vindecat. A explicat și cum s-a infectat.

Petronela Rotar: «Daca m-ar fi intrebat cineva ce fac vara asta, sigur nu as fi zis covid. Aveam alte planuri»

Intr-un articol publicat pe blogul său - ”I know what you did this summer”, scriitoarea Petronela Rotar anunță că a fost infectată cu coronavirus și descrie despre experienta prin care a trecut.

“Daca m-ar fi intrebat cineva ce fac vara asta, sigur – sigur nu as fi zis covid. Aveam alte planuri, tot de pandemie, ca deh, si am crezut ca daca ma pazesc, nu il fac. Dar am facut.

De unde am luat virusul, mai ales ca eu m-am ferit si mi-am luat mereu masuri, am purtat masca, am dezinfectat si cumparaturile?

Nu de pe terase, nu de la mare, nu din magazine sau din padure – ci din cercul foarte restrins de apropiati de care nu m-am ferit, din familie adica – am vazut ca si studiile spun asta si are mult sens.

Fiindca fiecare membru din cercul apropiat mai are pe cineva apropiat in afara cercului, care mai are pe cineva apropiat si tot asa. Noi am tinut, din fericire, boala in familie si am reusit sa o raspindim doar intre noi, nu am mai dat nimanui altcuiva fiindca ne-am izolat repede.

Fie-mea mica a fost pacientul zero si a avut aceleasi simptome ca mine, doar ca a trecut mai usor peste ele si nu a ramas cu sechele, s-a vindecat relativ rapid, fie-mea mare care era plecata nici nu a facut si nu i-am mai permis sa se apropie pina nu am fost bine.

Deci si cei tineri fac boala, cu simptome si tot tacimul. Detaliu important: in perioada cind nu stiam ca am boala am stat aproape de tot, vreme considerabila, de un singur om din afara familiei, o prietena buna, dar ea nu a luat – testele ei au iesit negative, si PCR, si anticorpi”, a scris Petronela Rotar.

”Vă mulțumesc din inimă pentru mesajele & comentariile voastre pline de considerație și respect față de ce am ales să împărtășesc. Sînt tare plăcut surprinsă de reacții, eu mă pregătisem puternic pentru un val de ură – nu de la voi, cei obișnuiți aici, ci de la cei ajunși din întîmplare.

Mulți mi-ați scris că ați trăit aceeași experiență, dar nu ați spus nimănui de teama stigmei. Mi-aș dori să avem curaj să spunem că am avut Covid fără să ne temem – e un virus, o boală, nu un defect de caracter. E adevărat că la doar o oră după ce am postat am văzut oameni care s-au ferit sau au fugit de mine cînd am intrat undeva – am rîs pe interior, iată încă un caz în care oamenii preferă minciuna sau ignoranța adevărului și cunoașterii.

Dacă nu aș fi scris înseamă că nu am avut boala?
Sper să nu fiu alungată cu pietre din bloc și oraș pentru că am avut impertinența să mă îmbolnăvesc și vindec”, a comentat scriitoarea și pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News