Iași. Paznic, amendat de un polițist pentru că a tulburat liniștea publică strigând după ajutor din cauza hoților de fier vechi

18 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

O întâmplare petrecută în Iași contribuie și ea la senzația că multe din cele mai ilogice și mai greu de explicat fapte din lume se produc la noi, în România.

Paznicul Palatului Braunstein din Iași a fost amendat de un polițist local pentru tulburarea liniștii publice deoarece a strigat după ajutor în momentul în care hoții de fier vechi au venit să prădeze monumentul, a declarat primarului Iași, Mihai Chirică.

Iași. Paznic, amendat de un polițist pentru că a tulburat liniștea publică strigând după ajutor din cauza hoților de fier vechi
Palatul Braunstein, în proces de reabilitare

Palatul Braunstein este un obiectiv aflat în proces de reabilitare de către Primăria Iași.

”A intrat o trupă de derbedei la Palatul Braunstein să fure fier, mă rog, oţel beton, folosit la armături. Paznicul de acolo vede, ţipă, sună la Poliţie, se mai îmbrânceşte cu hoţii, mai ţipă pe la vecini… Vine poliţistul, unul local - care va pleca, i-am făcut deja formele – şi-l amendează pe paznic pentru tulburarea liniştii publice.

La ultima vizită pe şantier, paznicul mi-a aratat procesul verbal. M-am crucit, s-a sărit calul peste orice culme în această problemă. Aşa se distruge autoritatea statului, pentru că unii nu înţeleg care le este misiunea”, a declarat primarul Chirică.

Cel concediat este poliţist în cadrul departamentului Ordine Publică al Poliţiei Locale Iaşi. De asemenea, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi a fost demarată o anchetă internă în acest caz pentru a se afla mai multe detalii

Potrivit surselor de presă locale, nu este prima oară când Poliţia Locală Iaşi este făcută de ruşine de proprii angajaţi. În august, doi polițiști au dezumflat roțile bicicletelor unor tineri, pentru că ar fi deranjat locuitorii din zonă.


CLICK - Follow us on Google News