Un poliţist agresiv, unui şofer care nu i-a permis să-i atingă actele. «Hai că-ți dau eu 15 lei, că atât mă plătești tu» - video

01 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Arogant, superior, răspândind mârlănie, un polițist din Bughea de Jos, județul Argeș, se comportă într-un mod în care face de rușine breasla din care deocamdată face parte.

Un poliţist agresiv, unui şofer care nu i-a permis să-i atingă actele. «Hai că-ți dau eu 15 lei, că atât mă plătești tu» - video

Mihnea CIolan, un tânăr din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost oprit de un poliţist care verifica dacă persoanele aflate în trafic respectă ordonanța privind măsurile de diminuare a răspândirii coronavirusului.

În momentul în care a fost oprit de poliţist, tânărul se afla în maşină alături de prietena sa și mergea să-i cumpere cartofi bunicii sale, așa cum și scrisese în declarația pe proprie răspundere pe care o completase

.Discuţia dintre cei doi a degenerat pentru că şoferul i-a arătat toate actele cerute prin geamul maşinii şi a refuzat să i le şi înmâneze poliţistului.

”Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?”, spune polițistul. Şoferul a ripostat în momentul în care poliţiştul i-a luat telefonul. "Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri... Dacă iau coronavirusul?", a întrebat Mihnea Ciolan. "Asta e, nu mai fii aşa tupeist", a fost răspunsul poliţistului care atunci când a fost întrebat cum se numeşte a răspuns: Pahonţu.

Cu haina deschisă, fără mască de protecţie şi cu căştie în urechi, poliţistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control: buletinul, permisul şi talonul de asigurare. Pentru că şoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze.

"Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur... îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu. Găsesc eu un motiv, pentru felul în care vorbești",  spune poliţistul.

Disperat, tânărul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Poliţistul  care a preluat apelul l-a sfătuit, însă, să facă ceea ce i se spune, iar apoi, dacă este nemulţumit, să formuleze o plângere către superiori.

”Hai să-ți dau eu 15 lei, că atât mă plătești tu”, mai spune polițistul, întinzându-i niște bancnote șoferului.

Cearta între cei doi a continuat, iar, într-un final, poliţistul l-a invitat pe șofer la secţie. Tânărul a mai postat pe pagina sa de Facebook că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

Aici nu este vorba de justețea sancțiunii pe care urma să o aplice polițistul, ci de modul în care acesta își înțelege meseria, legea, și despre cum se comportă, fix ca un smardoi, un șmecher de cartier...


CLICK - Follow us on Google News