Cine este poliţistul care l-a convins pe Gheorghe Dincă să-și mărturisească faptele. Dincă spunea că nu nu are încredere nici în avocat

05 Aug 2019 | scris de Anita Raicu

Primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, a dezvăluit într-un interviu televizat că suspectul în cazul de la Caracal și-a mărturisit faptele doar după ce a vorbit cu un anume poliţist.

  • Cine este poliţistul care l-a convins pe Gheorghe Dincă să-și mărturisească faptele. Dincă spunea că nu nu are încredere nici în avocat

Avocatul Bogdan Alexandru mai spune că Gheorghe Dincă i-a solicitat chiar să discute singur cu poliţistul  respectiv, mărturisirea sa venind la doar câteva minute după încheierea acelei conversaţii.

Polițistul a fost adus, a purtat o discuţie cu inculpatul mai bine de o oră, a mai spus avocatul, după care acesta şi procurorul de caz au fost anunţaţi că suspectul doreşte să coopereze cu anchetatorii şi să recunoască cele două crime.

”A cerut să stea de vorbă cu un poliţist. A cerut să fie singur cu acest poliţist. Sper să nu mă-nşel, dar acel poliţist eu nu l-am văzut în grupul poliţiştilor de la Dolj, acest poliţist l-am văzut doar la faţa locului, acolo, şi presupun că este poliţist de la Olt. A rămas singur cu acel poliţist, chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acel poliţist.

A stat aproximativ o oră, să fie mai bine… Imediat a mărturisit, e vorba de minute. Cu acel domn poliţist l-am văzut discutând şi cu o zi înainte, în timpul percheziţiilor,  fapt pentru care şi a doua zi a solicitat să discute cu dânsul şi a discutat inclusiv cu soţia inculpatului acest domn poliţist“, a declarat avocatul.

Surse apropiate anchetei au declarat că respectivul poliţist nu este însă din cadrul IPJ Olt, aşa cum a presupus avocatul Bogdan Alexandru, şi nici nu îl cheamă Marius Preda, aşa cum s-au lansat speculaţii în presă. Există un poliţist cu numele Marius Preda la Poliţia Caracal, însă acesta nu a fost implicat nicicum în caz.

Cel cu care a dorit să vorbească Gheorghe Dincă este poliţist judiciarist în Bucureşti, după cum au declarat surse apropiate anchetei.

”Este un poliţist foarte bun de Judiciar, din Bucureşti, nicicum din Caracal sau de unde se mai speculează. Inculpatul a solicitat să discute cu dumnealui întrucât poliţistul are rude în zona respectivă şi inculpatul îl ştie din vedere, ştie că e poliţist bun şi are încredere în el.

Inculpatul a susţinut că nu are încredere nici în avocat. Acest lucru (n.r. - discuţia cu inculpatul) s-a întâmplat în baza delegării procurorului de caz. (…) Poliţistul era, întâmplător, în zona respectivă, la rude, s-a făcut o delegare, s-a întâmplat totul într-un cadru formal. (…) Inculpatul a început să vorbească: să spună unde e telefonul mobil, unde e cartela, să spună ce a mai indicat el în dosar“, au declarat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul-şef Mihaela Porime, a confirmat că recunoaşterea a fost făcută în prezenţa acelui poliţist şi că acesta era delegat în anchetă.

”Cu ocazia cercetării la faţa locului  inculpatul a dat o declaraţie orală, în prezenţa procurorului de caz, a avocatului şi un poliţist delegat în cauză. Ulterior, la sediul DIICOT, inculpatul a dat declaraţie scrisă în prezenţa apărătorului din oficiu“, a purtătorul de cuvânt al DIICOTPorime.

SHARE